Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
24 Sentyabr 2017


Bağırsaqlarda mikrobları öldürən ədviyyat

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Təəssüf ki, bu olduqca faydalı ədviyyat bizdə çox da populyar deyil. Söhbət xardaldan ("qorçitsa") gedir.

Xardal həzm sistemi üçün əla təbii müalicəvi və profilaktik vasitədir. Xardal həzm sistemində yaşayan əksər ziyanlı mikroorqanizmləri məhv edir. Bu səbəbdən ədviyyat mədə-bağırsaq sistemi üçün sanki güclü təmizləyici vasitədir.

Həmçinin xardal bağırsaqlarda iltihabları azaldır, həzm proseslərinı yaxşılaşdırır, piylərin parçalanmasını sürətləndirir, mübadilə proseslərini aktivləşdirir.

Piylərin parçalanmasını sürətləndirən xardal arıqlamağa və bədən çəkisini normada saxlamağa kömək edir.

Yağlı ət xörəklərini qəbul etdikdə xardal sousundan istifadə edin. Bu həzm proselərini asanlaşdıracaq və artıq çəkinin yığılmasına mane olacaq. Bundan əlavə, xardal sinir və immun sisteminə müsbət təsir edir, xərçəng əleyhinə təsirə malikdir.

Təbii ki, yandırıcı təsirə malik olan xardal sousundan sui-istifadə etmək olmaz. Mədə-bağırsaq sistemində ciddi pozulmaları olan (xüsusilə xora xəstəliyi və s.) insanlar üçün xardalın qəbulu əks göstəriş sayılır. Bundan əlavə, allergiyadan və vərəmdən əziyyət çəkən insanlar da xardalın qəbulundan çəkinməlidir.

Saglamolun.az

Tarix
2016.12.04 / 02:00
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Загрузка...
Digər xəbərlər

Beyin insultu: təhlükəsiz müalicə olunmaq üçün… – Video

Qocalmağa səbəb olan 5 vərdiş

Diş məcunu insanı qoyuna çevirir? – Həkim

Diş məcunu insanları qoyuna çevirir – Millət vəkili

Bu içkilər enerji verir, yoxsa alır? – Tərkibi

Qohum evliliyi zamanı üzə çıxan xəstəliklər - Video

Tovuzda doğuş zamanı körpə öldü

Bu əlamətlər sizdə varsa, hepatitsiniz – Diqqət

Arıqlamaq istəyirsinizə, bu suyu için - Video

Süd vəzi xərçəngindən özünüzü belə qoruyun - Video

KULT
<>
Xəbər xətti
 
SORĞU
Harada dincəlmək istəyərdiniz?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla