Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
30 May 2017


Yuxunun pozulma səbəbləri

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mütəxəssislər çoxsaylı könüllünün iştirakı ilə tədqiqat apararaq, yemək rasionu ilə yuxunun keyfiyyəti arasındakı bağlılığı təhlil ediblər.

Axar.az xəbər verir ki, pensilvaniyalı (ABŞ) mütəxəssislər bir çox insanların yuxu rejiminin pozulmasının mümkün səbəblərindən birini aydınlaşdıra biliblər. Məlum olub ki, yuxu problemi düzgün olmayan eyni cür qidalanma ilə əlaqədar ola bilər. Eyni kalorili yeməkləri yeyən insanlar orta hesabla altı saat yatırlar. Çeşidli və tarazlaşdırılmış yeməklərlə qidalanan insanlar isə daha rahat yatırlar. Onların yuxu müddəti gündə azı 7-8 saat olur.

Müəyyən edilib ki, yetərincə su içməyən insanlar da az yatırlar. Doyunca yatması üçün doqquz və daha çox saat tələb olunan insanlar şokolad, çay, karbohidrat və doymuş yağlara ehtiyac hiss edirlər.

Tarix
2016.12.28 / 01:33
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Загрузка...
Digər xəbərlər

Xərçəng xəstəliyi ilə yaşamağı öyrədirik - Türk professor

Qızılgül ləçəklərindən müalicəvi çay

Yazın oyatdığı allergiyadan necə azad olaq? – Video

Ən zəif nəfəsalma sistemi hansı qan qrupundadır?

Azərbaycanda insanlar ən çox bu xəstəlikdən ölür

Uşaq serebral iflicinin effektli müalicə üsulu - Video

Gecə növbəsində işləyən kişilərə bəd xəbər

Dövlət xəstəxanaları pullu olacaq - Video

Zob xəstəliyi hansı insanlarda inkişaf edir?

“Dilənçi pozası”ndan xilas olmaq istəyirsizsə… - Video

KULT
<>
Xəbər xətti
 
SORĞU
Dağlıq Qarabağ probleminin həlli yolunu necə görürsünüz?
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla