Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
24 Fevral 2018


Yuxunun pozulma səbəbləri

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mütəxəssislər çoxsaylı könüllünün iştirakı ilə tədqiqat apararaq, yemək rasionu ilə yuxunun keyfiyyəti arasındakı bağlılığı təhlil ediblər.

Axar.az xəbər verir ki, pensilvaniyalı (ABŞ) mütəxəssislər bir çox insanların yuxu rejiminin pozulmasının mümkün səbəblərindən birini aydınlaşdıra biliblər. Məlum olub ki, yuxu problemi düzgün olmayan eyni cür qidalanma ilə əlaqədar ola bilər. Eyni kalorili yeməkləri yeyən insanlar orta hesabla altı saat yatırlar. Çeşidli və tarazlaşdırılmış yeməklərlə qidalanan insanlar isə daha rahat yatırlar. Onların yuxu müddəti gündə azı 7-8 saat olur.

Müəyyən edilib ki, yetərincə su içməyən insanlar da az yatırlar. Doyunca yatması üçün doqquz və daha çox saat tələb olunan insanlar şokolad, çay, karbohidrat və doymuş yağlara ehtiyac hiss edirlər.

Tarix
2016.12.28 / 01:33
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Nəm salfetdən istifadə edənlərə xəbərdarlıq

Bakıdakı həkimlər rayonlara ezam olunur - Səbəb

Nazirdən çıxartdığı baş həkimin yerinə təyinat

Baş onkoloqdan etiraz: Türk həkimlər səhv edir, o xərçəngdir!

Qrip infarkt riskini 6 dəfə artırır

Azərbaycanda nəzarət gücləndirildi - Qripə görə

‎Bakıda “xərçəngsən” dedilər, Türkiyədə isə…

Uşaqlar arasında virusların yayılma səbəbi

Əl və ayaqlarda şişkinliyin 8 təhlükəli səbəbi

İki dərmanın satışı qadağan edildi

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla