Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
24 Fevral 2018


Qoz-fındığın möcüzəvi xeyri

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hələ Hippokrat qoz-fındığı böyrək xəstəliyi, mədə və qaraciyər üçün əsas dərmanlardan biri hesab edirdi. Karbohidrat, zülal, vitamin, minerallarla zəngin olan bu məhsulu avropalılar xüsusi dəyərləndirir.

Çarlz Dan adına xərçəng İnstitutunun alimləri sübut ediblər ki, hər gün qoz-fındıq yeyən insanların ölüm riski 20 % aşağıdır. Bu məhsul xərçəng və ürək xəstəliyinə tutulmanın qarşısını alır. Tədqiqatçılar iki müşahidəni müqayisə edib. Birinci müqayisə 1980-ci ildən 2010-cu ilə kimi 76 min qadının cəlb olunması ilə keçirilib. Alimlər qoz-fındıq dietasını saxlayan könüllüləri müşahidə ediblər. İkinci təcrübə isə 1986-cı ildən 2010-cu ilə kimi kişilər arasında aparılıb. Nəticədə hər gün qoz-fındıq qəbul edən şəxslərin ölüm riski 20, həftədə 5-6 dəfə bu məhsulu yeyən insanlarınki isə 15% azalıb.

Tarix
2013.11.21 / 23:52
Müəllif
Ülkər Cəfərova
Şərhlər
Digər xəbərlər

Nəm salfetdən istifadə edənlərə xəbərdarlıq

Bakıdakı həkimlər rayonlara ezam olunur - Səbəb

Nazirdən çıxartdığı baş həkimin yerinə təyinat

Baş onkoloqdan etiraz: Türk həkimlər səhv edir, o xərçəngdir!

Qrip infarkt riskini 6 dəfə artırır

Azərbaycanda nəzarət gücləndirildi - Qripə görə

‎Bakıda “xərçəngsən” dedilər, Türkiyədə isə…

Uşaqlar arasında virusların yayılma səbəbi

Əl və ayaqlarda şişkinliyin 8 təhlükəli səbəbi

İki dərmanın satışı qadağan edildi

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla