Yuxarı

Belə qazan və tavaları dərhal atın - Ölümcül təhlükə

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bir çox evlərdə teflon tava və qazanlardan istifadə olunur.

Lakin istifadədə çox rahat olan bu mətbəx ləvazimatları ciddi təhlükə mənbəyidir. Söhbət köhnə, teflon qatı üzərində çat və cızıqlar olan tava və qazanlardan gedir.

Saglamolun.az xəbər verir ki, elmi araşdırmalar zədələnmiş teflon qatının sağlamlıq üçün çox ciddi ziyanını aşkar edib.

Belə ki, teflon qatı zədələndikdə qidaya toksiki perftoroktan turşusu daxil olmağa başlayır. İnsan orqanizminə düşdükdə bu turşu xolesterinin səviyyəsinin artmasına, immun sisteminin zəifləməsinə, qalxanvari vəzidə pozulmaların riskinin artmasına səbəb olur.

Bundan əlavə araşdırmalar göstərir ki, perftoroktan turşusu xərçəngin inkişafına da təkan verə bilər. Gəmiricilər üzərində aparılmış eksperimentlər göstərib ki, turşu qaraciyər, mədəaltı vəzi, cinsiyyət orqanlarında xərçəng şişlərinin yaranmasına səbəb ola bilər.

Bu səbəbdən son zamanlar mütəxəssislər teflon qazan və tavaların istifadəsindən imtina etməyə çağırır. Mütəxəssislərin fikrinə görə, paslanmayan polad və ya çuqundan hazırlanmış tava və qazanlardan istifadə etmək qat-qat təhlükəsizdir.

Tarix
2018.06.30 / 01:55
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Akar ABŞ konqresmenləri ilə sülh prosesini müzakirə etdi

İrəvan İranın “qırmızı xəttini” zorlayır, həm də tək yox!

Arkov: Bakı buna çox sərt cavab verəcək

Erməni: Həyətim Azərbaycan ərazisinə düşür - Video

Vaşinqton bu ölkəyə qarşı yeni ittifaq yaradır

Araikin müsahibəsi ilə bağlı AzTV-dən yeni açıqlama

Bu video Musəvinin başına dərd açdı: İstefası tələb edildi

Araikin müsahibəsi buna görə yayımlanmadı - Sensasion iddia

Bəs, İranın “qırmızı xətti” idi? Tehran niyə səsini çıxarmır?

İran bu ölkələri Xəzərə buraxmaq istəmir

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla