Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
21 Noyabr 2018


Tez-tez şokolad yeyənlərin nəzərinə!

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İmtina edə bilmədiyimiz qidalardan biri olan şokoladın insan orqanizminə həm faydaları, həm də zərərləri var.

Şokolad E və B vitaminləri, dəmir, maqnezium, kalsium ilə olduqca zəngindir.

Milli.az-ın məlumatına görə, mütəxəssislər hər gün az miqdarda acı şokolad yeməyin qan laxtalanması və qəfil infarkt riskini azaltdığını bildirirlər.

Xüsusilə qadınların psixologiyasına müsbət təsir göstərən şokolad beyin qanaması riskini azaldır, stressi azaldaraq insana xoşbəxtlik bəxş edir (endorfin hormonunu yüksəltmək yolu ilə), qandakı şəkər miqdarını tarazlaşdırır.

Lakin bütün bunlar yalnız acı şokolada aiddir. Əksər insanların xoşladığı südlü şokolad, ağ şokolad bu faydalı xüsusiyyətlərdən məhrumdur. Belə şokoladın istehlakı orqanizmə faydadan çox ziyan vurur.

Tarix
2018.09.10 / 01:50
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Загрузка...
Digər xəbərlər

Pəncə sindromunun bioloji təbabətlə müalicəsi

Burnunuz axanda bunları etməyin - 6 səhv

Yastığınızın altına bu otları qoyun - İnanılmaz nəticə!

Duzun dəriyə inanılmaz faydalı təsiri

Dərmanı əvəz edən meyvə...

Yerişə baxıb ölümün vaxtını təyin etmək olar

EGE Hospital-da «Check-up ayı» başladı!

Almanın bu faydaları da varmış

Uşaqlar arasında bu xəstəlik yayılıb - Xəbərdarlıq

Ürəyi möhkəmləndirən çay...

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla