Yuxarı

Alimlər açıqladı: Bu qida xərçəng yaradır

Ana səhifə Planet
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Həddən artıq şəkər istehlak etmək xərçəng xəstəliyinə yoluxmaq riskini artırır.

Axar.az xəbər verir ki, bu qənaətə ABŞ-ın Anderson adına Onkoloji Mərkəzinin alimləri gəlib.

Alimlər siçanlar üzərində təcrübə aparıb. Bəzi heyvanlara Qərb ölkələrində istehlak olunan səviyyədə saxaroza, bəzilərinə isə şəkərsiz nişasta verilib.

Nəticədə alimlər belə qənaətə gəliblər ki, birinci qrupun qanında şəkərin səviyyəsinin artması şişin sürətlə böyüməsinə səbəb olur.

Bundan başqa alimlər yüksək fruktozalı qarğıdalı siropunun siçanların ağciyərlərində metastazlara yol açdığını görüblər.

Alimlər xərçəng, şəkər, ürək xəstəliyi, piylənmə riskini azaltmaq üçün şəkər istehlakını tamamilə azaltmağı tövsiyyə ediblər.

Tarix
2019.02.18 / 01:22
Müəllif
Nərmin Əkbərli
Şərhlər
Digər xəbərlər

Əskipara sakinləri narahatdır: Getmək istəmirik - Video

Bu video Musəvinin başına dərd açdı: İstefası tələb edildi

Araikin müsahibəsi buna görə yayımlanmadı - Sensasion iddia

Bəs, İranın “qırmızı xətti” idi? Tehran niyə səsini çıxarmır?

İran bu ölkələri Xəzərə buraxmaq istəmir

Bu, Bakıya təhdiddir: hazırlaşmalısınız – Mixaylov

Makronun “revanş” cəhdi Nikolu niyə qorxutdu?..

Nikolun Qarabağ qərarından sonra Putin ona dedi ki… - Lavrov

Bu, Azərbaycanın siyasi cəsarətini nümayiş etdirdi - Video

Fransa universitetində Bakının siyasətindən danışıldı

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla