Hava şəraiti ilə bağlı - Xəbərdarlıq
19:00
Ana səhifə Sağlıq |
Mütəxəssislər qida zəhərlənməsinə səbəb ola biləcək yeməklərin siyahısını açıqlayıb. Ekspertlər bildirirlər ki, həmin məhsullardan tamamilə imtina etmək də olmaz, lakin o məhsullarla ehtiyatlı davranmaq lazımdır.
Bəlkə də bir çoxları təəccüblənəcək, lakin təhlükəli qidalar
siyahısında birinci yerdə göyərtidir. Cəfəri, şüyüd, ispanaq, kahı,
reyhan və digər bitkilər statistikaya görə ABŞ-da 14 min adamın
zəhərlənməsinə səbəb olub. Zəhərlənmə sayına görə ikinci yerdə
yumurtadır. Son 20 il müddətində ABŞ-da 350-dən çox adam yumurtadan
zəhərlənib.
Köhnə balıq da zəhərlənməyə səbəb olur. Siyahını təzə xiyar və
pomidor tamamlayır.
Onu da qeyd edək ki, tərəvəzləri təmizlədikdən sonra əlləri də
yaxşıca yumaq vacibdir.
Tarix
2013.11.08 / 21:15
|
Müəllif
Ülkər Cəfərova
|