Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
18 İyun 2018


14 min adam göyərtidən zəhərlənib

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mütəxəssislər qida zəhərlənməsinə səbəb ola biləcək yeməklərin siyahısını açıqlayıb. Ekspertlər bildirirlər ki, həmin məhsullardan tamamilə imtina etmək də olmaz, lakin o məhsullarla ehtiyatlı davranmaq lazımdır.

Bəlkə də bir çoxları təəccüblənəcək, lakin təhlükəli qidalar siyahısında birinci yerdə göyərtidir. Cəfəri, şüyüd, ispanaq, kahı, reyhan və digər bitkilər statistikaya görə ABŞ-da 14 min adamın zəhərlənməsinə səbəb olub. Zəhərlənmə sayına görə ikinci yerdə yumurtadır. Son 20 il müddətində ABŞ-da 350-dən çox adam yumurtadan zəhərlənib.
Köhnə balıq da zəhərlənməyə səbəb olur. Siyahını təzə xiyar və pomidor tamamlayır.
Onu da qeyd edək ki, tərəvəzləri təmizlədikdən sonra əlləri də yaxşıca yumaq vacibdir.

Tarix
2013.11.08 / 21:15
Müəllif
Ülkər Cəfərova
Şərhlər
Загрузка...
Digər xəbərlər

Ürəyi istinin təsirindən qoruyan faydalı içki

Yəhudi alimlərdən şok: Sağlam qida yoxdur – Səbəb

Azərbaycanda şok müalicə: xəstəni ayağından asıb… - Video

Uşaqlarda bu xəstəlik qorxudan yaranır

İnfarkt keçirən insanlara kömək edəcək - Yeni qurğu

Ramazan ayından sonra necə qidalanmaq lazımdır?

Qaymoritdən təbii üsulla necə qurtulaq?

Gözlərin nurunu qoruyan məhsullar

“Kapital Bank”ın dəstəyi ilə “Yaşa” təqaüdçülər mərkəzi açıldı

Qızdırmanı salmaq üçün bundan istifadə etməyin

KULT
<>
Xəbər xətti
 

Səsvermə sona çatdı, nəticələr hesablanır

Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla