Yuxarı

30 yaşdan sonra bu qidalardan imtina edin!

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABŞ mütəxəssisləri qocalmanı tezləşdirən qida və içkilərin siyahısını tərtib edib.

Mütəxəssislər siyahıda olanları 30 yaşdan sonra pəhrizdən çıxartmağı tövsiyə edirlər.

Axar.az Sağlamolun.az-a istinadən bu məhsulların siyahısını təqdim edir:

1. Şəkər

Şəkər dərini cavan və dartılmış saxlayan kollagen və elastin liflərinin dağılmasını tezləşdirir ki, dərinin elastikliyi azalır, qırışlar əmələ gəlir, dəri sallanmağa başlayır.

2. Ağ çörək, ağ undan hazırlamış un məmulatları və şirniyyatlar

Bu artıq çəkinin yığılmasına səbəb olur. 30 yaşdan sonra mübadilə prosesləri ləngiməyə başlayır ki, bu da artıq çəkinin yığılmasına gətirib çıxarda bilər.

3. Ketçup, mayonez, pendirli sous və digər souslar

Onlar iştahanı və yeməklərin kalori dəyərini artırır. Bu isə kökəlməyə səbəb olur.

4. Makaron məmulatları

Mütəxəssislərin fikrinə görə, bu məhsulların tərkibində olan qlüten 30 yaşdan sonra pis mənimsənilir.

5. Şirin qazlı içkilər

Bu içkilər həm kalorilərlə zəngindir, həm də ürək və qaraciyər üçün ziyanlıdır. Nəzərə almaq lazımdır ki, insanın yaşı artdıqca ürək, qaraciyər və s. orqanlarda xroniki xəstəliklərinin inkişafı riski artır.

Tarix
2018.06.06 / 02:30
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Blinkendən kəndlərimizin qaytarılmasına reaksiya

Razılaşmada mühüm detal: Bakının strateji həmləsi...

İran 365 raket-dron atdı: niyə heç bir zərər olmadı?

İlham Əliyev daha bir tarix yazdı – Türk general

Əliyev qan tökülmədən daha bir qələbə qazandı - Markov

Bakıya qarşı provokativ suala İran səfirinin cavabı

İrəvan 4 kəndi qaytardı – İran özünə “təskinlik” verdi

Klaardan Bakı-İrəvan razılaşması ilə bağlı açıqlama...

Rus sülhməramlıları çıxan kimi 4 kənd qayıtdı…

Qazaxın 4 kəndi qaytarıldı – Paşinyanın ofisinin izahatı

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla