Axar.az
Yuxarı

Xərçəngə səbəb olan məhsul - Yeməyin!

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaliforniya Universitetinin (ABŞ) alimləri araşdırmalar zamanı aşkar ediblər ki, şəkərdən sui-istifadə xərçəng xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

Saglamolun.az xəbər verir ki, alimlərin fikrinə görə şəkərin çoxlu miqdarda istehlakı 3 xərçəng növünün (süd vəzi, uşaqlıq və yoğun bağırsaq xərçəngi) inkişafına səbəb ola bilər.

Alimlər sübut edir ki, xərçəng hüceyrələrinin böyüməsi üçün çoxlu miqdarda qlükoza lazımdır. Qlükoza orqanizmə nə qədər çox miqdarda daxil olursa, xərçəngin inkişafı riski də bir o qədər artır.

Bundan əvvəl aparılmış araşdırmalar sübut edib ki, şəkərin çoxlu miqdarda qəbulu ürək-damar sistemi xəstəlikləri, hipertoniya, qaraciyər piylənməsi kimi xəstəliklərinin inkişafına səbəb olur və həmçinin insanın həyatını qısaldır.

Bütün bunları nəzərə alaraq mütəxəssislər qidalanmada şəkəri minimuma çatdırmağı tövsiyə edirlər.

Tarix
2018.12.25 / 02:00
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Ölkəmizdə koronaya yoluxanların sayında inanılmaz artım

Binəli Yıldırım yenidən koronavirusa yoluxdu

Korona xəstələri sağalandan sonra… - Xəbərdarlıq

Hansı diş fırçasından istifadə etməliyik - Həkim

Bakıda ən çox yoluxma bu ərazidədir

Ölkəmizdə koronaya yoluxanların sayı açıqlandı

Bu gün neçə nəfər koronaya yoluxub?

Ölkəmizdə koronaya yoluxanların sayında inanılmaz artım

Maskalar yoluxmanı ikiqat azaldır – Araşdırma

Yoluxmanın artması gözlənilən idi – Baş infeksionist

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
  
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla