Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
16 İyul 2019


Xərçəng və diabet riskini azaldan ağ içki

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Süd və süd məhsullarının düzgün istehlak olunması bir sıra xroniki xəstəliklərin qarşısını alır, uşaqların sümüklərini möhkəmləndirir, yaşlılarda isə əzələlərin yumşalmamasına kömək edir.

Trend-in məlumatına görə, İspaniyanın Qranada Universitetinin mütəxəssisləri bu qənaətə gəlib.

Qeyd olunur ki, südün tərkibində zülallar, kalsium, maqnium, fosfor, kalium, sink, selen, A vitamini, riboflavin, B12 vitamini var.

Qida rasionuna süd məhsullarının əlavə olunması bağırsaq və sidik kisəsi xərçənginə tutulmaq riskini azaldır. Bundan başqa, süd məhsullarının ikinci tip diabetin inkişaf riskini azaltdığı ehtimal olunur.

Tarix
2019.07.05 / 01:23
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
loading...
Digər xəbərlər

Gənclər niyə ürəkdən ölür: Şok səbəblər... - Video

Pomidor şirəsinin möcüzələri - Siyahı

Hansı halda qarpızdan zəhərlənmə ölümlə nəticələnir?

Böyrək daşlarını tökən 3 təbii resept

Səhərlər çay içənlərin nəzərinə: Xəstəlik yaradır - Video

İbn Sinanın sağlam qidalanma barədə - Məsləhətləri

Uşaqlarda adı bilinməyən xəstəliklərin səbəbi – Həkim

Günvurma necə baş verir?

Bədənimizin iş mexanizmi: Hansı saatda nə etmək olar?

Ana südünü artırmağın yolları... - Həkim məsləhəti

KULT
<>
Xəbər xətti
 
e-vetendash
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla