Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
15 Oktyabr 2019


Xərçəng və diabet riskini azaldan ağ içki

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Süd və süd məhsullarının düzgün istehlak olunması bir sıra xroniki xəstəliklərin qarşısını alır, uşaqların sümüklərini möhkəmləndirir, yaşlılarda isə əzələlərin yumşalmamasına kömək edir.

Trend-in məlumatına görə, İspaniyanın Qranada Universitetinin mütəxəssisləri bu qənaətə gəlib.

Qeyd olunur ki, südün tərkibində zülallar, kalsium, maqnium, fosfor, kalium, sink, selen, A vitamini, riboflavin, B12 vitamini var.

Qida rasionuna süd məhsullarının əlavə olunması bağırsaq və sidik kisəsi xərçənginə tutulmaq riskini azaldır. Bundan başqa, süd məhsullarının ikinci tip diabetin inkişaf riskini azaltdığı ehtimal olunur.

Tarix
2019.07.05 / 01:23
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Xərçəng necə yaranır? - Nobel mükafatçısı

İtalyanlar cavanlığın sirrini açdı: Buna diqqət edin

Ədviyyatların müalicəvi faydaları

Boy qısalığının səbəbləri - Pediatr açıqladı

Azərbaycanda saxta şprislər satılır – Açıqlama

Bu vitamin qaraciyəri öldürür

"Azercell"in mobil klinikalarında 10 000 insan müayinə edildi

TV-də təhlükəli reklam: ekspertlər həyəcan təbili çaldı

Xəbərdarlıq: Uşaqlara öskürək dərmanı verməyin!

Bu xəstəliklərə qarşı nəzarət gücləndirilir - Tapşırıq

KULT
<>
Xəbər xətti
 
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla