Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
1 Oktyabr 2020


Püstə bədəni xərçəngdən qoruyur

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Alimlərin apardıqları araşdırmalar, püstənin orqanizmi diabet və xərçəngdən qoruyan ən yaxşı qidalardan biri olduğunu göstərib. Bir çox həkimlər püstəni ideal bir məhsul adlandırır, çünki qəbul edilməsi diabet, xərçəng kimi həyati təhlükəli xəstəliklərin qarşısını alır. Daha da erkən bir fərziyyəyə görə diabet xəstələrinin vəziyyətinə müsbət təsir göstərə biləcək yüksək bir K vitamini ilə xarakterizə olunur.

Axar.az xəbər verir ki, alimlər bu məhsulun şəkərli diabet xəstələrinin bədəninə təsirinin nə qədər əhəmiyyətli olduğunu yoxlayıblar.

Eksperiment çərçivəsində iştirakçılar dörd ay ərzində gündəlik iki unsiya (57 qram) püstə qəbul ediblər. Nəzarət qrupu iştirakçıları onlardan istifadə etmədilər.

Test nəticələri məhsulun diabetin qarşısını almaq qabiliyyətini təsdiqlədi. Püstə yeyən insanlarda yemək qəbul etməzdən əvvəl aşağı qlükoza səviyyəsi müşayiət edildi. Üstəlik, onların insulin müqaviməti baxımından göstəriciləri də yaxşılaşdı.

Qozun xərçəng əleyhinə xassələrinə gəlincə, elmi mütəxəssislər qeyd edirlər ki, onları tərkibində çoxlu sayda selen və sink təmin edir.

Tarix
2020.09.17 / 02:00
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Bill Qeyts peyvəndlərin istehsal tarixini açıqladı

Mərci yüksək xolesterin və şəkəri sürətlə azaldır

Ölkəmizdə koronaya yoluxanların sayı kəskin azaldı

Ölkəmizdə korona ilə bağlı son statistika açıqlandı

Kələm şorabasının inanılmaz faydası

Ofisdə sağlamlığınızı bu üsullarla qoruyun

AMEA koronaya bu bitkilərlə qalib gələcək – Açıqlama

Balaca Uğurun yardıma ehtiyacı var

Rus həkimin korona açıqlaması çaşqınlıq yaratdı

Bakıda koronaya ən az yoluxma halı bu rayondadır

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
  
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla