Yuxarı

İsti çay xərçəng riskini artırır - Həkim

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çayın 65 dərəcədən yuxarı temperaturda içilməsi həzm yolunun xərçəngi riskini artırır.

Axar.az xəbər verir ki, bunu türk həkim, professor Vedat Geral deyib.

"Bu xəstəliyin genetik əsası var, lakin xarici təsirləri də müşahidə etmək mümkündür. Aparılan araşdırmalara görə, Türkiyənin şərqində, Çində, Qazaxıstanda, Tacikistanda və Özbəkistanda çay və isti içkilərin çox miqdarda içilməsinə görə həzm yolunun xərçəngi daha çox müşahidə olunur", - həkim qeyd edib.

Onun sözlərinə görə, insanın siqaret çəkməsi və ya alkoqollu içkiləri qəbul etməsi həmin xəstəliyin inkişafına şərait yaradır.

Tarix
2021.04.05 / 01:48
Müəllif
Fatimə Zülfüqar
Şərhlər
Digər xəbərlər

Kral da Bakıya dəvət olundu

BƏM-də Bakının İrəvana qarşı iddiası: dinləmələr başa çatdı

Əliyev nə istəsə, verəcəm… - Paşinyan təəccübləndirib?

Leyen Bakıya dəvət olundu

Qafqazda sülh Avrasiya üçün təhlükəsizlik məsələsidir

Bakının bu ərazisi plana düşdü: söküləcək

Səudiyyə Həcc ziyarəti ilə bağlı zəvvarlara müraciət etdi

Qazaxla sərhədin delimitasiyası başa çatdı - Xaçatryan

Nazir həbs olunan müdirin yerinə Ağayevi təyin etdi

Ermənistan niyə Azərbaycandan qaz almaq istəyir?

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla