Yuxarı

Qovrulmuş tumun ölümcül təhlükəsi... - Endokrinoloq

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Qovrulmuş tumun ölümcül təhlükəsi... - Endokrinoloq

Çox qızardılmış günəbaxan tumlarını çırtlamaq orqanizm üçün zərərlidir. Belə ki, tumun içi bədənə faydalı olsa da, qovrulmuş qabıqların üzərində istinin təsirindən yaranmış kanserogen maddə bədənə düşür.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Tatyana Boçarova mütəmadi qovrulmuş tum qəbul edənlərdə xərçəng şişlərinin aktivləşdirən kanserogen maddənin çoxaldığını bildirib.

“Bu qida qastrit, mədə, bağırsaq xorasından əziyyət çəkənlərə qətiyyən olmaz. Tum bədənə o halda xeyirlidir ki, onları çiy halda gündə 30-40 qramdan artıq yeməyəsiz. 100 qram tumda 550 kalori var. Eləcə də duzlu qovrulmuş tum təzyiqi yüksəldir”, - endokrinoloq bildirib.

Tarix
2021.05.07 / 17:58
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

İki siyahı var: Biri “beşinci kolon”, digər isə Mehdiyevin…

İlham Əliyev Qazaxıstana getdi, belə qarşılandı - Video

Paşinyan Papa ilə görüşdü: Bakı ilə sülh sazişi...

Türk NATO-suna xeyir-dua verildi - ABŞ hərəkətə keçdi

Mehdiyevin əsas adamlarından biri danışdı

Mehdiyevin yanında o qalır, bazarlığı da mən edirəm...

AZAL təyyarəsi dayanacağa yedəkdə aparılıb - TASS

Şayiələr gəzir ki, Ramiz Mehdiyev… - Erməni politoloq

Ramiz Mehdiyevin oğlu ilə bağlı qərar verilir

AZAL təyyarəsi havada 3 saat dövrə vurdu - Video

KULT
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla