Axar.az
Yuxarı

Axar.Az Logo

Qovrulmuş tumun ölümcül təhlükəsi... - Endokrinoloq

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çox qızardılmış günəbaxan tumlarını çırtlamaq orqanizm üçün zərərlidir. Belə ki, tumun içi bədənə faydalı olsa da, qovrulmuş qabıqların üzərində istinin təsirindən yaranmış kanserogen maddə bədənə düşür.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Tatyana Boçarova mütəmadi qovrulmuş tum qəbul edənlərdə xərçəng şişlərinin aktivləşdirən kanserogen maddənin çoxaldığını bildirib.

“Bu qida qastrit, mədə, bağırsaq xorasından əziyyət çəkənlərə qətiyyən olmaz. Tum bədənə o halda xeyirlidir ki, onları çiy halda gündə 30-40 qramdan artıq yeməyəsiz. 100 qram tumda 550 kalori var. Eləcə də duzlu qovrulmuş tum təzyiqi yüksəldir”, - endokrinoloq bildirib.

Tarix
2021.05.07 / 17:58
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Koronaya yoluxanların sayı açıqlandı

Diqqət: Bioloji fəal qida əlavələri təhlükəli ola bilər

Azərbaycanda koronanın səbəb olduğu psixoloji problemlər

Kərəvizin möcüzəvi faydaları

Koronanın yeni simptomları: Qanqrena, eşitmə pozğunluğu...

Ölkəmizdə koronaya yoluxanların sayı kəskin azaldı

Əgər Hindistan ştammı yayılsa... – Xəbərdarlıq

“Sputnik V” vaksinini bu xəstələrə vurmaq olmaz - Siyahı

Bu içkilər ölümə səbəb olur

Həkim-infeksionist: Vaksin olunanlar bunları etməlidir!

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla