Yuxarı

Qovrulmuş tumun ölümcül təhlükəsi... - Endokrinoloq

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çox qızardılmış günəbaxan tumlarını çırtlamaq orqanizm üçün zərərlidir. Belə ki, tumun içi bədənə faydalı olsa da, qovrulmuş qabıqların üzərində istinin təsirindən yaranmış kanserogen maddə bədənə düşür.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Tatyana Boçarova mütəmadi qovrulmuş tum qəbul edənlərdə xərçəng şişlərinin aktivləşdirən kanserogen maddənin çoxaldığını bildirib.

“Bu qida qastrit, mədə, bağırsaq xorasından əziyyət çəkənlərə qətiyyən olmaz. Tum bədənə o halda xeyirlidir ki, onları çiy halda gündə 30-40 qramdan artıq yeməyəsiz. 100 qram tumda 550 kalori var. Eləcə də duzlu qovrulmuş tum təzyiqi yüksəldir”, - endokrinoloq bildirib.

Tarix
2021.05.07 / 17:58
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

COP29 dayanıqlı iqtisadiyyata keçidi sürətləndirəcək

Qələbənin 79-cu ildönümüdür

Azərbaycanla 120 maddəlik plan qəbul edildi - Yılmaz

PA rəsmisi Neto ilə görüşdü: Nələr müzakirə edildi?

Azərbaycanda bunu görmək ürəkaçandır - Bin Nun

Ərdoğan: Bakı ilə birgə buna imkan verməyəcəyik!

AB-nin daha bir ölkəsi Qarabağın bərpasına qoşuldu

Bakı ilə bu üstünlüklərdən istifadə etməyə çalışırıq

Qarabağda neçə türk şirkəti var?

HDQ-nin hərbi hissəsinin yaranması günü - Video

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla