Yuxarı

Qovrulmuş tumun ölümcül təhlükəsi... - Endokrinoloq

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çox qızardılmış günəbaxan tumlarını çırtlamaq orqanizm üçün zərərlidir. Belə ki, tumun içi bədənə faydalı olsa da, qovrulmuş qabıqların üzərində istinin təsirindən yaranmış kanserogen maddə bədənə düşür.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Tatyana Boçarova mütəmadi qovrulmuş tum qəbul edənlərdə xərçəng şişlərinin aktivləşdirən kanserogen maddənin çoxaldığını bildirib.

“Bu qida qastrit, mədə, bağırsaq xorasından əziyyət çəkənlərə qətiyyən olmaz. Tum bədənə o halda xeyirlidir ki, onları çiy halda gündə 30-40 qramdan artıq yeməyəsiz. 100 qram tumda 550 kalori var. Eləcə də duzlu qovrulmuş tum təzyiqi yüksəldir”, - endokrinoloq bildirib.

Tarix
2021.05.07 / 17:58
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

BƏƏ prezidentinin Qarabağ səfəri bunu təsdiq etdi – Bayramov

Azərbaycan və BƏƏ arasında 14 sənəd imzalandı

Prezidentlərin geniş tərkibdə görüşü: Sənəd mübadiləsi... - Foto

Minsk prosesinin ləğvi ilə bağlı qərarın icrasına başlanıldı

BƏƏ prezidentinin şərəfinə rəsmi nahar verildi

Prezidentlər Şuşa qalasının önündə foto çəkdirdilər

Prezidentlər Yeni Şuşa məscidindəki işlərlə tanış oldu - Foto

Prezidentlər Milli Xalça Muzeyinin Şuşa filialında - Foto

Prezidentlər Şuşada güllələnmiş heykəllərə baxdılar

Dumanın deputatı: Azərbaycandan nümunə götürün!

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla