Yuxarı

Qovrulmuş tumun ölümcül təhlükəsi... - Endokrinoloq

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Qovrulmuş tumun ölümcül təhlükəsi... - Endokrinoloq

Çox qızardılmış günəbaxan tumlarını çırtlamaq orqanizm üçün zərərlidir. Belə ki, tumun içi bədənə faydalı olsa da, qovrulmuş qabıqların üzərində istinin təsirindən yaranmış kanserogen maddə bədənə düşür.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Tatyana Boçarova mütəmadi qovrulmuş tum qəbul edənlərdə xərçəng şişlərinin aktivləşdirən kanserogen maddənin çoxaldığını bildirib.

“Bu qida qastrit, mədə, bağırsaq xorasından əziyyət çəkənlərə qətiyyən olmaz. Tum bədənə o halda xeyirlidir ki, onları çiy halda gündə 30-40 qramdan artıq yeməyəsiz. 100 qram tumda 550 kalori var. Eləcə də duzlu qovrulmuş tum təzyiqi yüksəldir”, - endokrinoloq bildirib.

Tarix
2021.05.07 / 17:58
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Türkiyə XİN-dən Zəfər Günü ilə bağlı paylaşım - Foto

Ermənilərin rəsmi itkiləri və bizim qazancımız!

Nikoldan Qarabağ açıqlaması: Bu, mənim səhvimdir ki...

Müharibənin ilk saatında HHM-nin yarısını necə itirdik?

Ərdoğan Azərbaycana yola düşdü

Dünyada ət niyə bahalaşır? - Araşdırma

Zəfər Günü ilə bağlı şüarlar “Tayms” meydanında - Video

Azərbaycan xalqının birlik ruhunu fəxrlə yad edirik - TDT

Ölkədə dörd günlük tətil başladı

Mehriban Əliyevadan Zəfər Günü paylaşımı

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla