Yuxarı

Bu qidalar koronavirusdan qoruyur

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABŞ alimlərinin fikrincə, balıq və tərəvəzlərdən hazırlanan yeməklər koronavirus infeksiyasının inkişaf etməsi ehtimalını azaldır.

Axar.az xəbər verir ki, bu barədə “BMJ Nutrition, Prevention & Health” jurnalında yayımlanan məqalədə bildirilib.

Alimlər Fransa, Almaniya, İtaliya, İspaniya, İngiltərə və ABŞ-da çalışan 2884 həkim və tibb bacısı haqqında məlumatları analiz ediblər. Onlar 2020-ci ilin iyul-sentyabr aylarında keçirilən sorğu zamanı ötən il istehlak etdikləri qidalarla bağlı məlumatlar veriblər.

Məlum olub ki, bitki mənşəli, balıq və dəniz məhsulları ilə qidalananlar koronavirusa daha az yoluxublar. Alimlərin qənaətinə görə, bitki mənşəli yeməklər xüsusilə immun sistemi üçün vacib olan vitaminlər və minerallarla zəngindir. Dəniz məhsulları isə dərini və orqanları iltihabdan qoruyan D vitamini və Omeqa-3 yağ turşularına malikdir.

Tarix
2021.06.10 / 23:59
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Qalib Azərbaycan belə vəziyyətlə barışa bilməzdi...

Bu əməliyyat dövlət suverenliyinin bərpasının yeganə yolu idi

Ağır dərs, robota çevrilən şagirdlər – Nazirlik qərar verdi

Almaniya vətəndaşlarını çıxarır: İrana hücum olacaq!

Azərbaycanlı Almaniyada yüksək vəzifəyə təyin olundu

Çin rəsmisi İrəvanda: Simonyanla Azərbaycandan danışdı

Prezident narkomanlığa qarşı bu proqramı təsdiqlədi

Mühüm qərar: Bu şəxslər işlə təmin ediləcək...

Prezidentdən Fətəli xan Xoyski ilə bağlı sərəncam

Tokayev Allahşükür Paşazadəni qəbul etdi

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla