Yuxarı

Meyvə-tərəvəzlərə vurulan bu maddə xərçəng yaradır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pestisit - meyvə və tərəvəzlərin təbiətdə zərər görmədən yetişməsi üçün istifadə edilən maddə və ya maddələrdən ibarət kimyəvi qarışıma deyilir.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, meyvə və tərəvəzləri pestisitlərdən təmizləyərək yemək çox önəmlidir.

Bəs pestisitdən necə təmizlənməli?

Aparılan araşdırmalara görə, təbii məhsulların bəzilərində belə pestisit qalıqlarına rast gəlinir. Araşdırmada həmçinin qeyd edilir ki, pestisitlər doğum qüsurları, əsəb və xərçəng kimi xəstəliklərə səbəb ola bilər. Buna görə də meyvə və tərəvəzləri yeməzdən əvvəl mütləq yumaq lazımdır.

Bunlardan isə ən təsirlisi karbonatlı, yəni sodalı sudur.

Aparılan araşdırmada sodalı su ilə 12-15 dəqiqə yuyulan almalarda həm üzdəki, həm də qabığın altındakı pestisit qalıqlarına rast gəlinmir.

Tarix
2021.06.18 / 02:02
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Fransa universitetində Bakının siyasətindən danışıldı

Simonyan: Qafarovaya bunu dedim, razılaşdıq… - Yeni görüş

“Dünya masası” qurulur: Bakı orda olacaq, həm də…

Bakıya təriflər yağdıran Anders niyə ermənipərəst oldu?

Qarabağda hansı addımı atdıqsa, qarşımıza... - Ərdoğan

Əli Əsədov qərar imzaladı

Kremldə gərginlik: “Krokus” terrorundan sonra Paşinyan...

Yeni Kaledoniyada Azərbaycan bayrağı qaldırıldı - Video

Bu görüş Cənubi Qafqazda müharibə riskini artırır

Paşinyan terrorla hədələnir - İrəvanda nə baş verir?

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla