Axar.az
Yuxarı

Hər gün qatıq yedikdə nə baş verər?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hər yaşda rahat şəkildə yeyilə bilən qatığın faydalarından az-çox məlumatınız var. Bu faydalı süd məhsulunun daha bir xeyirli tərəfi ortaya çıxıb.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, kalsium, B vitaminləri, potasium və maqneziumla zəngin olan qatıqdan hər gün 2 stəkan qədər yemək döş xərçəngi riksini azaldır.

Aparılan bir araşdırma nəticəsində məlum olub ki, gündəlik 400 qram və ondan çox qatıq yemək döş xərçəngi riskini 10%-ə yaxın azaldır. Hətta bu azalma göstəricisi Asiya ölkələrində 27%-dir.

Digər bir araşdırmada isə 1 milyon 63 min 471 min şəxdən əldə edilən məlumatlar dəyərləndirilib. Nəticədə hər gün qatıq yeyən şəxslərin yeməyən şəxslərə nisbətən daha az risk altında olduğu məlum olub.

Süd vəzi xərçəngindən əlavə adi qatıq bir çox digər xəstəliklərin də riskini azaldır. Bu xəstəliklər arasında: bağırsaq xərçəngi, ürək xəstəlikləri, hipertoniya, şəkərli diabet, sümük və oynaq xəstəlikləri və s. var.

Tarix
2022.06.26 / 00:33
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Qaranlıqda telefon istifadə edənlərə xəbərdarlıq

Azərbaycanda epidemioloji vəziyyət... - İnfeksionist danışdı

Meymunçiçəyindən qorunmağın üsulları

Bu şəxslərə banan və portağal yemək tövsiyə edilmir

Diabetli xəstələrə bu meyvələr ziyandır

Meymunçiçəyinin yeni əlamətləri hansılardır?

Evdə diş ağrısını kəsməyin 6 asan yolu

Parlaq rəngli meyvələr qadınların ömrünü uzadır

Qara çayın faydaları və ziyanları

Meymunçiçəyi xəstəliyindən bu yolla sağalmaq olar?

KULT
Xəbər xətti
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla