Yuxarı

Mikrodalğalı sobada qızdırılan yeməklər xəstəlik yaradır?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mikrodalğalı soba vasitəsilə hazırlanan yeməklərin bir çox fəsadlara yol açdığı barədə məlumatlar mövcuddur.

Axar.az “Xəzər Xəbər”ə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, hər şey mikrodalğalı sobanın düzgün istifadəsindən asılıdır.

Terapevt Mətanət Cəfərovanın sözlərinə görə, əsas məsələ bu sobada nəyi hansı temperaturda qızdırmaqdan asılıdır:

“Plastik qablardan istifadə zamanı mikrodalğalı sobalardan və çox qalmış ət və süd məhsullarının qızdırılıb istifadəsi digər məhsullara müqayisədə daha təhlükəli ola bilər. Əgər gündəlik, davamlı düzgün qaydada istifadə edirlərsə, bu, heç bir halda xərçəng yaratmaz. Düzgün istifadə olunmadığı halda isə mədə-bağırsaqda müəyyən fəsadlar yarana bilər. Bu hallar ishal, ürəkbulanma, başgicəllənmə kimi simptomlardır”.

Həkimin sözlərinə görə, mikrodalğalı sobada qızdırılmış yeməyin xərçəng yaratması ilə bağlı rəsmi məlumat yoxdur.

Qida üzrə ekspert Seymur Qafarov isə deyib ki, yemək hazırlanıb soyuducuda saxlandıqdan sonra yalnız bir dəfə mikrodalğalı sobada qızdırıla bilər. O, mikrodalğalı sobanın hansısa konsaragen maddə yaratması, qidanın tərkibinə şüa ötürməsi ilə bağlı fikirlərinin yanlış olduğunu bildirib.

Tarix
2023.02.24 / 01:58
Müəllif
Sayalı Abasova
Şərhlər
Digər xəbərlər

Bu şəxslərə tibbi sığorta pulsuz olsun – MM-də təklif

Kişi ölümlərinin cavanlaşmasının səbəbləri – Həkim

Bayram süfrəsindəki bu məhsulu həmin gün istifadə edin!

İrandan gələn ağrıkəsicilər infarkta səbəb olur? - Video

Ölkəmizdə bu xəstəlikdən ölüm halı niyə artıb?

Qanda xolesterini azaldan ən faydalı 3 məhsul

Bu dərmanla bağlı araşdırma başladı: Xəstəlik yaradır...

İnsanı cavan saxlayan məhsullar...

Ölkəmizdə bu dərmanın bəzi seriyaları satışdan çıxarıldı

Son aylarda uşaqlarda infeksiyaların artmasının səbəbi

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla