Yuxarı

Mikrodalğalı sobada qızdırılan yeməklər xəstəlik yaradır?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mikrodalğalı soba vasitəsilə hazırlanan yeməklərin bir çox fəsadlara yol açdığı barədə məlumatlar mövcuddur.

Axar.az “Xəzər Xəbər”ə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, hər şey mikrodalğalı sobanın düzgün istifadəsindən asılıdır.

Terapevt Mətanət Cəfərovanın sözlərinə görə, əsas məsələ bu sobada nəyi hansı temperaturda qızdırmaqdan asılıdır:

“Plastik qablardan istifadə zamanı mikrodalğalı sobalardan və çox qalmış ət və süd məhsullarının qızdırılıb istifadəsi digər məhsullara müqayisədə daha təhlükəli ola bilər. Əgər gündəlik, davamlı düzgün qaydada istifadə edirlərsə, bu, heç bir halda xərçəng yaratmaz. Düzgün istifadə olunmadığı halda isə mədə-bağırsaqda müəyyən fəsadlar yarana bilər. Bu hallar ishal, ürəkbulanma, başgicəllənmə kimi simptomlardır”.

Həkimin sözlərinə görə, mikrodalğalı sobada qızdırılmış yeməyin xərçəng yaratması ilə bağlı rəsmi məlumat yoxdur.

Qida üzrə ekspert Seymur Qafarov isə deyib ki, yemək hazırlanıb soyuducuda saxlandıqdan sonra yalnız bir dəfə mikrodalğalı sobada qızdırıla bilər. O, mikrodalğalı sobanın hansısa konsaragen maddə yaratması, qidanın tərkibinə şüa ötürməsi ilə bağlı fikirlərinin yanlış olduğunu bildirib.

Tarix
2023.02.24 / 01:58
Müəllif
Sayalı Abasova
Digər xəbərlər

Azərbaycanın "İbrahim sazişləri"nə qoşulması... - ABŞ

Bakı-Dəməşq sazişi: yüz milyonlarla yatırım – qazanc isə...

İrəvan ABŞ səfirinin Zəngəzur təklifini niyə rədd etdi?

ABŞ-ın Zəngəzura 100 illik nəzarət planı: Regionu nə gözləyir?

İki əzəli düşmən birləşir... – Telegraf

Berdiməhəmmədov Qarabağa gəlir

Bu ölkə Azərbaycanda fəxri konsulluq açacaq

Nikol Əbu-Dabidən dərhal sonra niyə Brüsselə getdi?

PKK-nın silahı yerə qoymasına Əliyevdən reaksiya

İlham Əliyev Ərdoğana başsağlığı verdi

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla