Yuxarı

İnsan üçün ən faydalı sulu yemək hansıdır?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ən düzgün, faydalı şorba tərkibinə görə rus və ya Ukrayna borşu seçilib.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq İrina Berejnaya nəyə görə borşun ideal olduğunu açıqlayıb.

“Bu şorbada zülal var, eləcə də tərəvəz və liflər çoxdur, yağ azdır. Sadəcə şimal regionlarında soyuq havada çox enerji israfı olduğu üçün daha kalorili şorbalar seçilir. Borş bağırsaqları işlədir, mineral, mikroelementlə zəngindir. Yeganə mənfi tərəfi zülalın az olmasıdır. Püre formasında şorbalarla ehtiyatlı olun, mədə-bağırsaq üçün tam həll olunmuş şorba yemək zərərlidir”, - Berejnaya bildirib.

O qeyd edib ki, borşda kələm olduğu üçün köpdən əziyyət çəkənlər narahat ola bilər.

Tarix
2023.11.30 / 02:02
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Bakı və İslamabad arasında mühüm görüş

TƏBİB-də mühüm təyinatlar oldu

Azərbaycanda bu müəssisə ləğv edildi - Sərəncam

Alman zabitlərin dünyanı silkələyən gizli müzakirəsi - Tam mətn

Ermənilərə deyiblər ki, Əskiparaya girməyin, bizim deyil

İrəvana nələr daşınır? - 21 fevral-4 mart “trafiki”...

İlham Əliyev Məhəmməd Şahbaz Şərifi təbrik etdi

Yeni müharibə olacaq? - Ermənilərin cavabı

Tehranın İrəvanla hərbi oyunu və Bakıya qarşı... - Süleymani

AŞPA-da Bakıya qarşı qərəzli və çirkin kampaniya... - Əliyev

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla