Yuxarı

İnsan üçün ən faydalı sulu yemək hansıdır?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ən düzgün, faydalı şorba tərkibinə görə rus və ya Ukrayna borşu seçilib.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq İrina Berejnaya nəyə görə borşun ideal olduğunu açıqlayıb.

“Bu şorbada zülal var, eləcə də tərəvəz və liflər çoxdur, yağ azdır. Sadəcə şimal regionlarında soyuq havada çox enerji israfı olduğu üçün daha kalorili şorbalar seçilir. Borş bağırsaqları işlədir, mineral, mikroelementlə zəngindir. Yeganə mənfi tərəfi zülalın az olmasıdır. Püre formasında şorbalarla ehtiyatlı olun, mədə-bağırsaq üçün tam həll olunmuş şorba yemək zərərlidir”, - Berejnaya bildirib.

O qeyd edib ki, borşda kələm olduğu üçün köpdən əziyyət çəkənlər narahat ola bilər.

Tarix
2023.11.30 / 02:02
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Paşinyan Türkiyə ilə sərhəddə... - Video

Bu, müharibənin başlamasına səbəb ola bilər - Zülfüqarov

Əliyev İrəvana dostluq əlini uzadıb: Nikol bunu anlamırsa...

Türkiyə MN-dən birlik paylaşımı - Foto

Ərdoğanın Əsədlə görüşünü şərtləndirən 3 səbəb

Həbsxanalarda etiraf almaq üçün süni edam həyata keçirilir

Kremlin təklifi: Bakıya Moskva platforması lazım deyil!

İrəvan-Bakı normallaşma prosesi üzrə danışıqlar...

Azərbaycan və Somali XİN başçıları görüşdü

İrəvan nə istəyir: sülh, ya müharibə? - Vasadze

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla