Yuxarı

İnsan üçün ən faydalı sulu yemək hansıdır?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ən düzgün, faydalı şorba tərkibinə görə rus və ya Ukrayna borşu seçilib.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq İrina Berejnaya nəyə görə borşun ideal olduğunu açıqlayıb.

“Bu şorbada zülal var, eləcə də tərəvəz və liflər çoxdur, yağ azdır. Sadəcə şimal regionlarında soyuq havada çox enerji israfı olduğu üçün daha kalorili şorbalar seçilir. Borş bağırsaqları işlədir, mineral, mikroelementlə zəngindir. Yeganə mənfi tərəfi zülalın az olmasıdır. Püre formasında şorbalarla ehtiyatlı olun, mədə-bağırsaq üçün tam həll olunmuş şorba yemək zərərlidir”, - Berejnaya bildirib.

O qeyd edib ki, borşda kələm olduğu üçün köpdən əziyyət çəkənlər narahat ola bilər.

Tarix
2023.11.30 / 02:02
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Pərviz İbadullayevə SOCAR-da yüksək vəzifə verildi

İlham Əliyevdən qələbə ilə bağlı paylaşım - Foto

Qələbənin 80-ci ildönümüdür

Bayramov pakistanlı həmkarına zəng etdi

BƏƏ prezidenti İlham Əliyevə zəng etdi

Bayramov Meredovla Xəzəri müzakirə etdi

Azərbaycan və Estoniya konsulluq məsləhətləşmələri keçirdi

İlham Əliyevlə hər görüşümdə mənə bildirib ki... - Tatar

Heydər Əliyev siyasəti uğurlarımızın təminatıdır

Prezident onlara müraciət ünvanladı

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla