Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
21 Fevral 2019


Dondurulmuş, yoxsa tər meyvə - hansı daha faydalıdır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hamının bildiyi kimi balanslaşdırılmış pəhrizin əsasını tərəvəz təşkil edir. Onların tərkibində demək olar ki, yağ, xolesterin olmur, kalorisi aşağıdır, eyni zamanda da vitamin və minerallarla boldur.

Bəs hansı tərəvəz daha faydalıdır: təzə, konservləşdirilmiş, yoxsa dondurulmuş?

"Axar.az" Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, çoxları səhvən təzə tərəvəzin daha faydalı olduğunu düşünür, çünki heç bir emala məruz qalmayıb və təbii məhsuldur. Əlbəttə, əgər siz onları öz bostanınızda yetişdirirsinizsə, bu təxmin doğrudur.

Ancaq tərəvəz mağazadan alınıbsa, çox güman ki, onların əksəriyyəti çox-çox uzaqda becərilib və məhz satış üçün yetişdirilib. Yəni bu halda elə də faydalı deyil. Çünki tərəvəz piştaxtaya çıxmaq üçün çox uzun yol qət edirsə, alışmadığı temperatura, düzgün olmayan işıq rejiminə məruz qalır və bizim üçün lazım olan qidalandırıcı maddələri məhv olur. Əvəzində yolda maşınların tüstüsünü, digər zərərli maddələri meyvə və tərəvəzə hopur.

Dondurulmuş tərəvəzlər isə adətən yetişdikləri yerin yaxınlığındakı müəssisələrdə emal olunur və bu üzdən vitaminləri qoruyub saxlayır. Deməli, onlar daha faydalıdır.

Tarix
2014.02.13 / 01:45
Müəllif
Gülnarə Kərimova
Şərhlər
Загрузка...
Digər xəbərlər

Beyini 10 il tez qocaldan bəla

Şirniyyatı sevən bəzi insanlar niyə kökəlmir? – Səbəb

Döş xərçəngi bir gündə müalicə olundu - Dünyada ilk

Azərbaycanda 17 nəfərdə donuz qripi virusu aşkarlandı

Qarındakı piyləri əridən qidalar - Siyahı

Valideynlərə bu qadağa stress yaradacaq – Psixoloq etiraz etdi

Nazir iki xəstəxanaya yeni baş həkim təyin etdi

Körpələri masaj etmək vacibdirmi?

Diqqət: Bu dərman satışdan çıxarılır, ürəyə ziyandır

Bu insanlar xərçəngə meyillidir - İbn Sinanın sirri

KULT
<>
Xəbər xətti
 
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla