Yuxarı

Turşu bağlayanların diqqətinə: Ölümə səbəb olur

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mütəxəssislər uyğun vaxt və temperaturda qaynadılmadan bağlanan turşuların ciddi xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini bildirib.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, paslanmış qablarda turşuların qaynadılması qadağandır. Qaydalara əsasən, şüşə qablar 15-20 dəqiqə qaynadılaraq sterilizasiya olunmalı və qapaqları yenilənməlidir.

Əks halda turşuların tərkibində yaranan botulinum bakteriyası ağır qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.

Botulizm toksini 80 dərəcədə 10-30 dəqiqə və ya 100 dərəcədə 10 dəqiqə qaynadılmaqla məhv edilsə də, uyğun olmayan şəraitdə saxlanılan qidalarda çoxalır.

Tarix
2024.09.03 / 01:58
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

DTX-nin yaxaladığı şəxs 340 minə, görün, kimi öldürmək istəyib

Ermənistan Rusiyaya buna görə nota verdi - Video

ABŞ-İrəvan sazişi: Bu, İranla müharibəyə hazırlıqdır - Özər

ABŞ-Ermənistan strateji sazişi – Tam mətn

Ermənistan Rusiyaya nota verdi

Bayramova ingiliscə saxta məktub... - Arkov

Konfransa çağırılıb həbs edilən azərbaycanlı açıqlama yaydı

Ombudsmandan Qərbi azərbaycanlılarla bağlı açıq məktub

ABŞ qüvvələri sərhədimizə yeridilir: Məqsəd nədir?

Azərbaycanlı Dağıstanın Bakıdakı nümayəndəsi təyin edildi

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla