Yuxarı

Turşu bağlayanların diqqətinə: Ölümə səbəb olur

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Turşu bağlayanların diqqətinə: Ölümə səbəb olur

Mütəxəssislər uyğun vaxt və temperaturda qaynadılmadan bağlanan turşuların ciddi xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini bildirib.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, paslanmış qablarda turşuların qaynadılması qadağandır. Qaydalara əsasən, şüşə qablar 15-20 dəqiqə qaynadılaraq sterilizasiya olunmalı və qapaqları yenilənməlidir.

Əks halda turşuların tərkibində yaranan botulinum bakteriyası ağır qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.

Botulizm toksini 80 dərəcədə 10-30 dəqiqə və ya 100 dərəcədə 10 dəqiqə qaynadılmaqla məhv edilsə də, uyğun olmayan şəraitdə saxlanılan qidalarda çoxalır.

Tarix
2024.09.03 / 01:58
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Azərbaycan konstitusiyasının əsas hədəflərindən biri... - Deputat

Türkiyəyə məxsus təyyarənin daha 2 qalığı tapıldı - Video

Əliyevadan Konstitusiya Günü ilə bağlı paylaşım

Qəzanın baş verdiyi ərazidə axtarış işləri davam etdirilir

ABŞ çox sayda bombardmançı təyyarə sifariş verdi

Qəzaya uğrayan təyyarənin qara qutusu tapıldı

Bu gün Azərbaycanda Konstitusiya Günüdür

Qəzaya düşən təyyarə heyəti ilə bağlı acı xəbər

Ceyhun Bayramov Hakan Fidanla danışdı

Paraddan sonra təyyarənin qəzaya uğraması...

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla