Yuxarı

Bu meyvəni sıxdıqdan sonra atmayın - Xərçəngdən qoruyur

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mətbəxlərdə gündəlik istifadə olunan limonun çox vaxt suyu sıxıldıqdan sonra atılır.

Axar.az Teleqraf.com-a istinadla xəbər verir ki, tədqiqatlara görə, israf edilən bu hissə daha faydalıdır.

Son araşdırmalar göstərir ki, maksimum faydasını təmin etmək üçün limon bütöv istifadə edilməlidir.

Əsrlər boyu qida həyatımızın bir parçası olan limondan daha çox suyunu sıxaraq və ya dilim şəklində istifadə edilir. Araşdırmalara görə, dondurulmuş limon xərçəng xəstəliyinin müalicəsində effektivdir.

Limonun tərkibində C vitamini, qlikozidlər, pektin daxil olmaqla xərçənglə mübarizə aparan təxminən 25 birləşmə var.

Mütəxəssislərin fikrincə, limon yuyulduqdan sonra soyuducunun dondurucu gözünə qoyulmalı və ertəsi gün qabığı ilə birgə rəndələnməlidir.

Hindistanda və digər xarici ölkələrdə xərçəng xəstələrinin müalicəsində bu üsuldan istifadə olunur.

Eyni zamanda limon qabığının insan orqanizmindən bütün zəhərli tullantıları çıxarmaq potensialına malik olduğu müəyyən edilib.

Tarix
2024.09.09 / 01:57
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Türkiyə qardaşımızdır: elə bir yol açmalıyıq ki… - Pezeşkian

Elman Rüstəmovun dəbdəbəli restoranı üzə çıxdı

Blinkenin Əliyevə zənginin səbəbi – Nədən narahatdır?

Britaniyalı supermodel: Bakı səfərim əla keçdi

MN Deqati ilə görüş barədə məlumat yaydı

Bakı-İrəvan sülhü vacibdir, dəstək davam edəcək - Blinken

Əliyevdən Blinkenə: Bölgədə yeni reallıqlar yaranıb

Paşinyanla Kobaxidze sülh sazişindən danışdı

Blinken İlham Əliyevə zəng etdi

Keçmiş deputata 9 il həbs cəzası verilə bilər

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla