Yuxarı

Soyuq şorbalar niyə təhlükəlidir? – Açıqlama

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ovduq (atlama) və ya qazpaço kimi soyuq şorbalar isti yeməklərdən daha çox vitamin saxlayır, lakin eyni zamanda hər kəs üçün deyil.

Axar.az Medianyusa.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu bioloq İrina Lyalina deyib.

“Soyuq şorbaların tərkibində təzə tərəvəz və meyvələr var. Bunun sayəsində onlar çox miqdarda mineral və vitamin saxlayırlar. Soyuq şorbaların kalorisi azdır və susuzluğunuzu yaxşı yatırır”, – ekspert bildirib.

O əlavə edib ki, çox duzlu şorbalar böyrək xəstəliyi olan insanlar üçün əks-göstərişdir. Soyuqdəymə zamanı soyuq şorbalar bədəndə əlavə stress yarada və səhhətin pisləşməsinə səbəb ola bilər. Qastrit, mədə xorası, pankreatit və digər mədə-bağırsaq xəstəlikləri olanlarda soyuq yeməklər narahatlıq yarada bilər.

Tarix
2024.09.22 / 01:50
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

ABŞ-ın qardaş ölkəyə ədalətsiz sanksiyası…

Əliyevin tələbinə Paşinyanın hiyləgər cavabı...

Səfirimiz İranın vitse-prezidenti ilə görüşdü

Kiyev niyə türk respublikasına zərbə endirdi?

İlham Əliyev Almaniya prezidentinə başsağlığı verdi

Azərbaycan D-8-də: ölkəmiz üçün yeni imkanlar açılır

Əliyev Rusiyanı başa saldı ki, bu, qəbuledilməzdir! - Markedonov

Hindistandan Bakıya silah satmaq üçün gülünc “şərt”

Bakı və İrəvan üçün tarixi fürsət yaranıb - Fidan

Zaur Hüseynov niyə işdən çıxarıldı? - Səbəb

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla