Yuxarı

Soyuq şorbalar niyə təhlükəlidir? – Açıqlama

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soyuq şorbalar niyə təhlükəlidir? – Açıqlama

Ovduq (atlama) və ya qazpaço kimi soyuq şorbalar isti yeməklərdən daha çox vitamin saxlayır, lakin eyni zamanda hər kəs üçün deyil.

Axar.az Medianyusa.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu bioloq İrina Lyalina deyib.

“Soyuq şorbaların tərkibində təzə tərəvəz və meyvələr var. Bunun sayəsində onlar çox miqdarda mineral və vitamin saxlayırlar. Soyuq şorbaların kalorisi azdır və susuzluğunuzu yaxşı yatırır”, – ekspert bildirib.

O əlavə edib ki, çox duzlu şorbalar böyrək xəstəliyi olan insanlar üçün əks-göstərişdir. Soyuqdəymə zamanı soyuq şorbalar bədəndə əlavə stress yarada və səhhətin pisləşməsinə səbəb ola bilər. Qastrit, mədə xorası, pankreatit və digər mədə-bağırsaq xəstəlikləri olanlarda soyuq yeməklər narahatlıq yarada bilər.

Tarix
2024.09.22 / 01:50
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Ramiz Mehdiyev bu iki nazirdən çəkinirdi

Eldar Mahmudova görə vəzifədən getdim - Eks-nazir

Ramil Səfərovun xanımı yeni vəzifəyə təyin edildi

Rusiyada saxlanılan Niyaz Zahidov Azərbaycandan deport edilib

Səudiyyədə əmlak sahibi olmaq istəyənlərin diqqətinə!

Vardanyan barədə sənədli film hazırlandı - Video

Erməni lobbisi indi yeni tezis irəli sürür - Yalçın

Azərbaycanın diaspor nümayəndələri saxlanıldı - Video

Zəngəzur dəhlizi ilə bir neçə məqsədə nail olacağıq

Bu ölkə ilə ilk siyasi məsləhətləşmələr keçirildi

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla