Yuxarı

Soyuq şorbalar niyə təhlükəlidir? – Açıqlama

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ovduq (atlama) və ya qazpaço kimi soyuq şorbalar isti yeməklərdən daha çox vitamin saxlayır, lakin eyni zamanda hər kəs üçün deyil.

Axar.az Medianyusa.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu bioloq İrina Lyalina deyib.

“Soyuq şorbaların tərkibində təzə tərəvəz və meyvələr var. Bunun sayəsində onlar çox miqdarda mineral və vitamin saxlayırlar. Soyuq şorbaların kalorisi azdır və susuzluğunuzu yaxşı yatırır”, – ekspert bildirib.

O əlavə edib ki, çox duzlu şorbalar böyrək xəstəliyi olan insanlar üçün əks-göstərişdir. Soyuqdəymə zamanı soyuq şorbalar bədəndə əlavə stress yarada və səhhətin pisləşməsinə səbəb ola bilər. Qastrit, mədə xorası, pankreatit və digər mədə-bağırsaq xəstəlikləri olanlarda soyuq yeməklər narahatlıq yarada bilər.

Tarix
2024.09.22 / 01:50
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

İsraillə İranın birbaşa savaşı başlayır: nələr olacaq?

Ermənistan seçim etməlidir - XİN

Bu, bütün azərbaycanlıların qürur mənbəyidir - Əmirbəyov

Bakıya bir həftədə II zərbə: Biz nəyi və niyə gözləyirik?

Ermənistan və Fransanın addımları iflasa uğradı - Bakı

Məmmədov Türkiyədə siyasi məsləhətləşmələr apardı

Ermənistanın bu açıqlamaları manipulyasiyadır - XİN

MM-dən XİN-ə: ABŞ Qafqaza geosiyasi rəqabət gətirir

ABŞ heç vaxt öz məsuliyyətini dərk etməyib - Müraciət

Ermənistan bu məsələni həll etməlidir - Əmirbəyov

KULT
<>
Xəbər xətti
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla