Yuxarı

Soyuq şorbalar niyə təhlükəlidir? – Açıqlama

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soyuq şorbalar niyə təhlükəlidir? – Açıqlama

Ovduq (atlama) və ya qazpaço kimi soyuq şorbalar isti yeməklərdən daha çox vitamin saxlayır, lakin eyni zamanda hər kəs üçün deyil.

Axar.az Medianyusa.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu bioloq İrina Lyalina deyib.

“Soyuq şorbaların tərkibində təzə tərəvəz və meyvələr var. Bunun sayəsində onlar çox miqdarda mineral və vitamin saxlayırlar. Soyuq şorbaların kalorisi azdır və susuzluğunuzu yaxşı yatırır”, – ekspert bildirib.

O əlavə edib ki, çox duzlu şorbalar böyrək xəstəliyi olan insanlar üçün əks-göstərişdir. Soyuqdəymə zamanı soyuq şorbalar bədəndə əlavə stress yarada və səhhətin pisləşməsinə səbəb ola bilər. Qastrit, mədə xorası, pankreatit və digər mədə-bağırsaq xəstəlikləri olanlarda soyuq yeməklər narahatlıq yarada bilər.

Tarix
2024.09.22 / 01:50
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Paşinyan İlham Əliyevə təşəkkür etdi

Paşazadə 10 yepiskopla görüşsə... - Badalyan

Sabah Azərbaycanla Türkiyə arasında mühüm iclas keçiriləcək

Türkiyə də Ukrayna müharibəsinə sürüklənir: Tərəf seçə bilər

İlham Əliyev Piterə gələ bilər - Peskov

Vardanyan Bakıda bu cür saxlanılır: şəraiti... - Video

Hökumə Əliyevanın ailə üzvləri Aktauya getdi - Video

Rusiyanın Türkiyəyə qarşı təxribatı - Nə baş verir?

Bu şəxslərə bayramla əlaqədar 500 manat mükafat verildi

Ermənistana investisiyalar Türkiyə üçün risklər yaradır

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla