Yuxarı

Hansı ərzaqlar beyin qocalmasının qarşısını alır?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

40 yaşdan sonra beyinin qocalması sürətlənə bilər.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, həkim, tibb elmləri namizədi Mariyat Muxina orta yaş və yaşlı insanların rasionuna müəyyən qidaları daxil etməyi tövsiyə edib.

“Rasiona beyin və yaddaş üçün faydalı yağlı balıq, sarıkök, şokolad, matça və təmiz su daxil etmək lazımdır. Sarıkökdə olan kurkumin beynin qocalma prosesini azaldır, iltihab əleyhinə təsir edir.

Eləcə də yağlı, qızıl balıq, losos "Omeqa 3" ilə zəngindir, müntəzəm balıq və dəniz məhsulları yeyənlərdə demensiya riski azdır. Hər gün 100 qram balıq kifayətdir.

Həmçinin karbohidrat, pirojna, konfet yox, gündə 30 qram tünd şokolad yemək lazımdır ki, diqqət, tonus və əhval yaxşılaşsın.

Çaylardan yaşıl çay və matça faydalıdır.

Hər gün təmiz 2 litrə qədər su, 10 min addım, pilləkən çıxıb düşmək də lazımdır", - Muxina qeyd edib.

Tarix
2024.11.30 / 02:10
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

ABŞ səfiri Gəncədə: onların xatirəsini yad etdi

Gəncə ətrafındakı partlayış səsləri… - MN

Bələdiyyə seçkilərinə namizədliyi irəli sürülən şəxslərin sayı...

Menbiçdə Azərbaycan bayrağı, Qarabağ yazısı - Foto

İrəvan Bakıya qarşı iddialarını geri götürür?

5 partiyanın səlahiyyətli nümayəndələri qeydə alındı

Hikmət Hacıyev İsrail prezidenti ilə görüşdü

Plastik cərrahların sertifikatları ləğv olunur: Ağır cəza...

Azərbaycanın iki ölkədə səfirliyi fəaliyyət göstərmir

Əsəd rejiminin Azərbaycana münasibətinə baxın - Foto

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla