Yuxarı

Bu, qocalmanı ləngidir - Rus mütəxəssis

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu, qocalmanı ləngidir - Rus mütəxəssis

Fermentləşdirilmiş qidalar olduqca faydalıdır. Onlar həmçinin qocalmanı yavaşladır.

Axar.az xəbər verir ki, bunu rusiyalı qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova deyib.

Mütəxəssis fermentasiyanın bir sıra maddələrin parçalanmasına və həzmin yaxşılaşmasına kömək etdiyini bildirib:

"Fermentasiya edilmiş qidaların sızanaqları solduran, həmçinin dərinin qocalma prosesini yavaşladan faydalı xüsusiyyətlərə malik olduğu sübut edilib. Onu da xatırladım ki, fermentasiya zamanı süd məhsullarında orqanizm üçün vacib olan probiotiklər və prebiotiklər olur. Birincilər mədə-bağırsaq xəstəlikləri üçün faydalıdır və ürək yanması, qəbizlik və ishal kimi simptomları aradan qaldırmağa kömək edir. Probiotiklər də qaraciyərdən artıq yağları çıxarmağa və hətta artrit əlamətlərini azaldır. O cümlədən, laktik turşu məhsulları süni əlavələr olmadan probiotiklərlə zəngindir. Məsələn, turşu kələm və duzlu xiyarda da olur. Probiotiklərin daimi istehlakı həzmə çox müsbət təsir edir, həmçinin immunitet sistemini gücləndirir və orqanizmdə enerji səviyyəsini artırır".

Tarix
2024.11.30 / 12:24
Müəllif
Aytac Araz
Digər xəbərlər

Azərbaycanla İsrail arasında mühüm iclas başladı - Foto

Gideon Saar Azərbaycana gələcək

ABŞ Azərbaycana süni intellekt texnologiyası satacaq

ABŞ “Javelin”lərin Hindistana satışına razılıq verdi

Ukraynanın Azərbaycandakı səfirliyində matəm kitabı açıldı

Türkiyə ilə sülh Ermənistan üçün vacibdir - Mirzoyan

Dünənin, bu günün və sabahın partiyası

İşğal zamanı Ağdam böyük dağıntılara məruz qalmışdı

Ölkədə ipoteka sistemi çökür: Evlərin kəskin bahalaşması...

Qarakənd faciəsindən 34 il ötür

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla