Müdafiə naziri,
general-polkovnik Zakir Həsənovun Silahlı Qüvvələrin qida
təminatının yaxşılaşdırılması ilə bağlı tapşırığından sonra ilk
olaraq Müdafiə Nazirliyinin hərbi tibb müəssisələrində milli
menyuya keçilib.
"Axar.az"ın APA-ya istinadən verdiyi xəbərə görə, bu barədə
Müdafiə Nazirliyinin mətbuat xidmətinin rəisi, polkovnik-leytenant
Vaqif Dərgahlı məlumat verib.
V. Dərgahlının sözlərinə görə, artıq Silahlı Qüvvələrin hərbi
hospitalları və stasionar tibb məntəqələrində bu proses yekunlaşıb:
"Hərbi hospitalların menyusunda dolma, küftə, plov və digər milli
yeməklər var".
V. Dərgahlı onu da əlavə edib ki, bununla yanaşı, menyuda bəzi
dietik qidalar da qalır. Bu da şəxsi heyətin sağlamlığı
nöqteyi-nəzərindən vacibdir.
Nazirlik rəsmisinin sözlərinə görə, hərbi hissələrdə də milli
menyuya keçid prosesi gedir.
Qeyd edək ki, 2013-cü ilin oktyabr ayının sonlarında müdafiə
naziri vəzifəsinə təyin olunan general-polkovnik Zakir Həsənovun
ilk tapşırıqlarından biri əsgərlərin qida təminatının
milliləşdirilməsi olub.
Azərbaycanın hərbi qurumları arasında milli yeməklərə keçid ilk
olaraq Daxili Qoşunlarda tətbiq edilib. Hazırda Sərhəd Qoşunlarında
analoji proses gedir.