Rus və digər xalqların mətbəxi Moskvada daha mükəmməl
təqdim edilir. Bakıda isə bütün restoranlarda təxmınən eyni
yeməklər verilir.
Bunu Azərbaycanın Milli Kulinariya Mərkəzinin (MKM) prezidenti
Tahir Əmiraslanov Moskva və Bakı şəhərlərində yerli mətbəxin
təqdimatını müqayisə edərkən Axar.az-a bildirib.
T. Əmiraslanov qeyd edib ki, Moskvada yalnız rus mətbəxi deyil,
orada bütün xalqların mətbəxləri var: "Moskvada xidmət edən
süfrəçilər və aşpazlar Bakıdan fərqli olaraq 3 illik təhsil
alırlar. Onlar xörəkpaylayanlar və xörəkbişirənlər yox, peşəkar
süfrəçılər və aşpazlardır. Moskvada restoranları peşəkar
texnoloqlar qurur. Orada yüzlərlə ixtisaslaşmış peşə məktəbi,
onlarla ali məktəb və kulinariya ilə məşğul olan elmı-tədqiqat
institutu, 1000 kvadrat metrlik Mətbəx Muzeyi və s. fəaliyyət
göstərir. Bakıda isə bunların heç biri yoxdur".
Qeyd edək ki, Moskva London, Paris və Nyu Yorkun liderlik etdiyi
ən yaxşı paytaxtlar siyahısında yer alıb. Səsvermə dünyanın 16
ölkəsindən olan 5 mindən artıq səyyah arasında aparılıb. Paytaxtlar
iqtisadi durumuna, infrastrukturuna, təhlükəsizliyinə, mədəni
səviyyəsinə və mətbəxinə görə dəyərləndirilib.