Axar.az
Yuxarı

Bu məhsul qaraciyərin yağlanmasının qarşısını alır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Karolina Universitetinin (ABŞ) alimləri sübut edir ki, rasionda göyərtilərin (xüsusilə kahı, ispanaq, vəzəri, turşəng, gicitkən, cəfəri, pərpətöyün kimi göyərtilərin) çox olması qaraciyərin yağlanmasının riskini xeyli azaldır.

Sağlamolun.az xəbər verir ki, alimlər bunu göyərtilərin tərkibində nitrat maddəsinin olması ilə izah edirlər. Orqanizmə düşdükdən sonra nitratlar azot oksidinə çevrilir ki, məhz bu maddə qaraciyərin sağlamlığına müsbət təsir edir, piylənmədən qoruyur. Azot oksidinin həmçinin digər faydalı xüsusiyyəti də var. Azot oksidi damarları genişləndirir və bununla da təzyiqi normallaşdırmağa kömək edir.

Mütəxəssislər qeyd edir ki, qaraciyərin yağlanmasından əziyyət çəkənlər də mütləq hər gün göyərti yeməlidir. Bu piylənmənin səviyyəsinin azalmasına kömək edəcək.

Bildiyimiz kimi, qaraciyərin yağlanması çox ağır pozulmadır ki, onun nəticəsində insanda qaraciyər sirrozu inkişaf edə bilər.

Mütəxəssislər hər gün 200 gr göyərti yeməyi tövsiyə edirlər.

Tarix
2018.12.20 / 01:43
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Korona dünyanı cənginə aldı: Bu addımları atın – ÜST

Ölkəmizdə koronaya yoluxanların sayı açıqlandı

İsrail koronavirus vaksinini sınaqdan keçirir

Bakıda ən çox yoluxma bu rayonda qeydə alındı

Diqqətli olun, bəzi korona xəstələrində... - Həkim

Yoluxma sayının azalması üçün… - Rusiyalı infeksionist

Ölkəmizdə koronaya yoluxanların sayı açıqlandı

ÜST: Yaxın aylarda pandemiya çox ağır olacaq

Piylənmə koronadan ölüm riskini artırır

Daha 803 nəfər koronaya yoluxdu

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
  
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla