Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
21 Fevral 2020


Quru meyvələrin mühüm faydası

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Soyuq fəsillərdə quru meyvələrə daha çox tələbat olur. Təbii yolla qurudulmuş meyvələrin tərkibində orqanizm üçün vacib maddələr var.

Axar.az xəbər verir ki, quru meyvələr nə çox bərk, nə də əziləcək qədər yumşaq olmalıdır, çünki meyvə qurudulan zaman onun tərkibindəki nəmlik dərəcəsi 18-20 faizədək azalır. Bu isə o deməkdir ki, quru meyvə elastik və rahat yeyilən olmalıdır. Meyvənin üzərinin çox büzüşmüş olması onun düzgün qurudulmadığından xəbər verir. Həmin hal məhsulun keyfiyyətini aşağı salır.

Ərik qurusu həzm probleminə yaxşı təsir edir. Tərkibi bol miqdarda A, E, eləcə də B qrupu vitaminləri və kaliumla zəngin olan meyvə stressin də qarşısını alır, qan azlığını aradan qaldırır. Eyni zamanda görmə funksiyasını yaxşılaşdırır, immuniteti gücləndirir.

Banan qurusu karbohidratlarla zəngindir və bir çox xəstəliklərin dərmanıdır. Qan təzyiqini aşağı salır, hüceyrənin inkişafını, əzələ toxumasının tənzimlənməsini təmin edir, ürək döyüntüsünü normallaşdırır.

Gavalı qurusu da çox xeyirlidir. Tərkibində olan zəngin kalium və maqneziuma görə böyrək və revmatizm xəstəlikləri zamanı müsbət təsir göstərir, sümükləri möhkəmləndirir.

Tarix
2020.01.16 / 01:51
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Koronavirus qapımıza dirəndi: Ölkəmiz necə qorunur?

Çindən gələn tələbələrdə koronavirus aşkarlanmadı

Günəbaxan tumu kökəldirmi?

Həkim çatışmazlığı necə həll olunacaq – Agentlik açıqladı

Xərçəng əleyhinə təsir göstərən tərəvəz

İranda koronavirusdan iki nəfər öldü

Xəstəxanalarda ödənişlər kartla olacaq

Azərbaycanlı alim koronavirusa qarşı vaksin yaratdı

Bloger koronavirusun əlacını “tapdı”: 3,2 milyard istəyir

Çində koronavirusdan ölənlərin sayı 2 mini ötdü

KULT
<>
Xəbər xətti
 
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla