Yuxarı

Quru meyvələrin mühüm faydası

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Soyuq fəsillərdə quru meyvələrə daha çox tələbat olur. Təbii yolla qurudulmuş meyvələrin tərkibində orqanizm üçün vacib maddələr var.

Axar.az xəbər verir ki, quru meyvələr nə çox bərk, nə də əziləcək qədər yumşaq olmalıdır, çünki meyvə qurudulan zaman onun tərkibindəki nəmlik dərəcəsi 18-20 faizədək azalır. Bu isə o deməkdir ki, quru meyvə elastik və rahat yeyilən olmalıdır. Meyvənin üzərinin çox büzüşmüş olması onun düzgün qurudulmadığından xəbər verir. Həmin hal məhsulun keyfiyyətini aşağı salır.

Ərik qurusu həzm probleminə yaxşı təsir edir. Tərkibi bol miqdarda A, E, eləcə də B qrupu vitaminləri və kaliumla zəngin olan meyvə stressin də qarşısını alır, qan azlığını aradan qaldırır. Eyni zamanda görmə funksiyasını yaxşılaşdırır, immuniteti gücləndirir.

Banan qurusu karbohidratlarla zəngindir və bir çox xəstəliklərin dərmanıdır. Qan təzyiqini aşağı salır, hüceyrənin inkişafını, əzələ toxumasının tənzimlənməsini təmin edir, ürək döyüntüsünü normallaşdırır.

Gavalı qurusu da çox xeyirlidir. Tərkibində olan zəngin kalium və maqneziuma görə böyrək və revmatizm xəstəlikləri zamanı müsbət təsir göstərir, sümükləri möhkəmləndirir.

Tarix
2020.01.16 / 01:51
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Xahiş etdi, onunla görüşdüm... - Hikmət Hacıyev

Ağdamın işğaldan azad olunmasından 4 il ötür

Putinin yeni nüvə doktrinası… - Ərdoğandan reaksiya

Ərdoğan: Hersoqun təyyarəsini Bakıya buraxmadıq – Video

Mişenko təcili Türkiyəyə gəldi: Ankaranın planı…

Annalena Berbok Azərbaycana gəlir

Rusiya nüvə silahı tətbiq edə bilərmi? - Ekspert

Borrell Azərbaycana qarşı təbliğata görə cavab verməlidir!

COP29 çərçivəsində bununla bağlı sərt danışıqlar gedir

Əliyevdən Xəzər dənizi ilə bağlı fərman

KULT
<>
Xəbər xətti
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla