Yuxarı

Çuğundurun bilmədiyimiz faydaları...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bir sıra əcnəbi diyetoloqlar çuğunduru ən yaxşı qida məhsulu hesab edirlər.

Axar.az xəbər verir ki, ekspertlərin rəyinə görə, çuğundurun tərkibindəki faydalı nitratlar arteriya daxilində azot oksidinə çevrilir ki, bu da təzyiqin aşağı düşməsinə və qan dövranının yaxşılaşmasına kömək edir. Azot oksidi, həmçinin beyinə qan axınını stimullaşdırır. Bunun üçün çuğundur şirəsini qatılaşdırılmış halda içmək lazımdır.

Müəyyən edilib ki, çuğundur orqanizmə iltihabı proseslərlə mübarizədə yardımçı olur. Onun tərkibində orqanizmin ürək, şiş, Alsheymer və digər xəstəliklərin yaranmasına səbəb ola biləcək iltihabdan qorunmasına kömək edən betalin piqmenti var.

Diyetoloqlar çuğunduru çiy şəkildə yeməyi, salata əlavə etməyi və ondan təbii cips hazırlamağı məsləhət görürlər.

Tarix
2020.06.28 / 02:07
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Radev Əliyevə zəng etdi: Səfər təxirə düşdü

Rəsmi İrəvan gərəksiz bəhanələr axtarmaq əvəzinə…

Bu, Ermənistanı yeni təxribatlara təşviq edə bilər

ABŞ-ın bu addımları bizi məyus edir - Hacıyev

Bakı və İrəvan sülhə yaxındır, ancaq… - Hacıyev

Akar ABŞ konqresmenləri ilə sülh prosesini müzakirə etdi

İrəvan İranın “qırmızı xəttini” zorlayır, həm də tək yox!

Arkov: Bakı buna çox sərt cavab verəcək

Erməni: Həyətim Azərbaycan ərazisinə düşür - Video

Vaşinqton bu ölkəyə qarşı yeni ittifaq yaradır

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla