Axar.az
Yuxarı

Çuğundurun bilmədiyimiz faydaları...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bir sıra əcnəbi diyetoloqlar çuğunduru ən yaxşı qida məhsulu hesab edirlər.

Axar.az xəbər verir ki, ekspertlərin rəyinə görə, çuğundurun tərkibindəki faydalı nitratlar arteriya daxilində azot oksidinə çevrilir ki, bu da təzyiqin aşağı düşməsinə və qan dövranının yaxşılaşmasına kömək edir. Azot oksidi, həmçinin beyinə qan axınını stimullaşdırır. Bunun üçün çuğundur şirəsini qatılaşdırılmış halda içmək lazımdır.

Müəyyən edilib ki, çuğundur orqanizmə iltihabı proseslərlə mübarizədə yardımçı olur. Onun tərkibində orqanizmin ürək, şiş, Alsheymer və digər xəstəliklərin yaranmasına səbəb ola biləcək iltihabdan qorunmasına kömək edən betalin piqmenti var.

Diyetoloqlar çuğunduru çiy şəkildə yeməyi, salata əlavə etməyi və ondan təbii cips hazırlamağı məsləhət görürlər.

Tarix
2020.06.28 / 02:07
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Omikron deltadan 4 dəfə sürətlə yayılır - Nişiura

Sosis yemək xərçəng yaradır?

Yunan hərfləri bitəndən sonra mutasiyalar necə adlanacaq?

Şalğam suyunun möcüzəsi: Bu xəstəlikləri yox edir

Uşaqlar üçün Omikron təhlükəsi: yoluxma artdı

Aritmiya insanı öldürürmü? – Diqqət!

Omikronun real təhlükəsi bu tarixdə məlum olacaq

Siqareti tərgitmək üçün - 3 super metod

Qadınlarda öd daşı problemi: necə qorunmaq olar?

25 dərdə dərman: Hər gün yarım ovuc yeyin...

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
  
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla