Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
7 İyul 2020


Çuğundurun bilmədiyimiz faydaları...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bir sıra əcnəbi diyetoloqlar çuğunduru ən yaxşı qida məhsulu hesab edirlər.

Axar.az xəbər verir ki, ekspertlərin rəyinə görə, çuğundurun tərkibindəki faydalı nitratlar arteriya daxilində azot oksidinə çevrilir ki, bu da təzyiqin aşağı düşməsinə və qan dövranının yaxşılaşmasına kömək edir. Azot oksidi, həmçinin beyinə qan axınını stimullaşdırır. Bunun üçün çuğundur şirəsini qatılaşdırılmış halda içmək lazımdır.

Müəyyən edilib ki, çuğundur orqanizmə iltihabı proseslərlə mübarizədə yardımçı olur. Onun tərkibində orqanizmin ürək, şiş, Alsheymer və digər xəstəliklərin yaranmasına səbəb ola biləcək iltihabdan qorunmasına kömək edən betalin piqmenti var.

Diyetoloqlar çuğunduru çiy şəkildə yeməyi, salata əlavə etməyi və ondan təbii cips hazırlamağı məsləhət görürlər.

Tarix
2020.06.28 / 02:07
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Koronaya görə poliklinikanın iş saatı dəyişdirilir? - Rəsmi

Şüyüdün orqanizmə faydaları nələrdir?

Koronadan sağaldıqdan sonra orqanizmdə bu fəsadlar qalır

Koronanın son mutasiyası daha güclüdür - Həkim

Bu xəstələrə limonlu çay olmaz - Video

Daha bir həkim koronadan öldü - Foto

Koronavirus xərçəng yarada bilər - Həkim

Peyvəndə ehtiyac olmayacaq və korona bu tarixdə... - Həkim

Koronavirus mutasiya olur, amma... - ÜST

Testlər üçün poliklinikaya yalnız onlar müraciət edəcək

KULT
Xəbər xətti
 
  
  
  
  
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla