Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
12 İyul 2020


Diyetoloqdan qida rasionu ilə bağlı önəmli tövsiyə

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İsti havada süd, qatıq, kefir, smetan və digər süd məhsullarından sərinləmək üçün çox istifadə edilir. Onlar maddələr mübadiləsini tənzimləyir, həzm prosesini asanlaşdırır. Tərkibində B1, B2, B12 və D vitaminləri olan ağartı məhsulları mədə-bağırsaq xəstəlikləri yaradan mikrobları məhv edir. Süd və süd məhsulları zülal, lipid, mineral maddə, mikroelement və müxtəlif fermentlərlə də zəngindir. Sümük və əzələlərin möhkəmlənməsində, həzm prosesinin yaxşılaşmasında həmin qidaların əvəzsiz rolu var. Diyetoloqlar ağartı məhsullarını gündəlik rasiona daxil etməyi yaşından asılı olmayaraq hər kəsə məsləhət görürlər.

Axar.az xəbər verir ki, Azərbaycan Tibb Universitetinin həkim-diyetoloqu Leyla Zülfüqarlı deyib:

“Karantin rejimi şəraitində orqanizm toksin və şlaklarla yüklənib və onları orqanizmdən qovmaq üçün ən səmərəli üsul qatıq və kefir qəbul etməkdir”.

Həmin məhsullar nə qədər faydalı olsa da, istehlak zamanı bəzi məqamlara diqqət yetirmək lazımdır. Ağartı məhsulları insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Lakin onların istifadə tarixinə fikir vermək lazımdır. Üç gündən çox qalan süd və süd məhsullarının faydası azalır.

Tarix
2020.07.01 / 02:02
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Zirincin müalicəvi xüsusiyyətləri hansılardır?

Pendirin orqanizmə faydaları və zərərləri

Bu şəxslərin heç də hamısı korona xəstəsi deyil - Zeynalov

Pəhriz saxlayarkən qidalar belə qəbul olunmalıdır

"Semaşko"nun reanimatoluqu da koronaya yoluxdu - Video

Sinədə ağrılar, quru öskürək və təngnəfəslik varsa... - Video

Trampdan korona ilə bağlı daha bir xoş xəbər

Qara kişmişin faydaları nələrdir?

Ölkəmizdə yoluxma ehtimalı yüksək olanlar... - Açıqlama

“Buzlu şüşə” korona əlamətidir? – Radioloq açıqladı

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
  
  
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla