Axar.az
Yuxarı

Yeməyi belə bişirməyin, xərçəng riski artır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Həkimlər yemək bişirərkən hansı səhvin qidada kanserogen maddə yaratdığını açıqlayıb.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, istənilən qidanın düzgün hazırlanmaması onun mənfi təsirini artırır.
Belə ki, yeməklərin termiki işlənməsi, yəni qızardılması, çox yüksək temperaturda hətta sobada belə bişirilməsi orqanizmi qocaldan sərbəst radikallar və kanserogen maddələri aktivləşdirir.

Xüsusən ətin çox yüksək odda qızardılması, bişirilməsi zamanı yağ qazabənzər maddələrə parçalanır. Bu zaman məhsulun keyfiyyəti düşür, qida yüksək kanserogen təhlükəli olur.

Mütəxəssislər əti suda, buxarda və ya qrildə bişirməyi tövsiyə edir. Eləcə də qaynatma, soyutma yemək daha faydalıdır. Qrildə bişirən zaman ətin yağı tavanın, qazanın dibindəki yağa qarışıb qızmır, qazlara ayrılmır, yağ ətin səthindən özü ayrılıb axır.

Tarix
2021.09.28 / 01:56
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Ölkəmizdə yoluxma sayı azaldı, ölənlərin sayı artdı

Bu da koronavirusun delta ştammı - Foto

ÜST: Pandemiyanı bitirmək üçün hər şey var

Ölkəmizdə daha 20 nəfər koronadan öldü

SN-in eksperti valideynlərə müraciət etdi

Yoluxmanın artması bizi də narahat edir - İnfeksionist

Deputatdan SOS: Hazır olun, yoluxma 20 mini keçəcək - Video

Aspirinin üç əks-təsiri - Diqqət!

Kovid zamanı antibiotik qəbul etmək təhlükəlidir - Həkim

Ürək xəstəliyinin 7 göstəricisi...

KULT
<>
Xəbər xətti
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla