Yuxarı

Yeməyi belə bişirməyin, xərçəng riski artır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Həkimlər yemək bişirərkən hansı səhvin qidada kanserogen maddə yaratdığını açıqlayıb.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, istənilən qidanın düzgün hazırlanmaması onun mənfi təsirini artırır.
Belə ki, yeməklərin termiki işlənməsi, yəni qızardılması, çox yüksək temperaturda hətta sobada belə bişirilməsi orqanizmi qocaldan sərbəst radikallar və kanserogen maddələri aktivləşdirir.

Xüsusən ətin çox yüksək odda qızardılması, bişirilməsi zamanı yağ qazabənzər maddələrə parçalanır. Bu zaman məhsulun keyfiyyəti düşür, qida yüksək kanserogen təhlükəli olur.

Mütəxəssislər əti suda, buxarda və ya qrildə bişirməyi tövsiyə edir. Eləcə də qaynatma, soyutma yemək daha faydalıdır. Qrildə bişirən zaman ətin yağı tavanın, qazanın dibindəki yağa qarışıb qızmır, qazlara ayrılmır, yağ ətin səthindən özü ayrılıb axır.

Tarix
2021.09.28 / 01:56
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Bu, Azərbaycanın siyasi cəsarətini nümayiş etdirdi - Video

Fransa universitetində Bakının siyasətindən danışıldı

Simonyan: Qafarovaya bunu dedim, razılaşdıq… - Yeni görüş

“Dünya masası” qurulur: Bakı orda olacaq, həm də…

Bakıya təriflər yağdıran Anders niyə ermənipərəst oldu?

Qarabağda hansı addımı atdıqsa, qarşımıza... - Ərdoğan

Əli Əsədov qərar imzaladı

Kremldə gərginlik: “Krokus” terrorundan sonra Paşinyan...

Yeni Kaledoniyada Azərbaycan bayrağı qaldırıldı - Video

Bu görüş Cənubi Qafqazda müharibə riskini artırır

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla