Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər xərçəng xəstəliyindən
qarşısını alaraq qoruyur.
Sağlamlıq baxımından son dərəcə əhəmiyyətli olan bu tərəvəzlərin
faydaları:
Qara kələm:
A, C, K, B6 vitaminləri, kalsium və maqnezium baxımından yüksək
dəyərlərə malikdir. Eyni zamanda antioksidanla zəngin olan qara
kələm xərçəngin qarşısını alır və xolesterolu aşağı salır.
Gül kələmi:
C, K, A vitaminləri, dəmir və kalsium ehtiva edir. Sağlamlıq
ağrısından olduqca faydalıdır.
İspanaq:
Dəmir, kalsium və az qala bütün vitaminləri ehtiva edir. Eyni
zamanda prostat xərçənginə qarşı da əhəmiyyətlidir.
Kələm:
Kələm xərçəngdən qorunmaq üçün ən yaxşı tərəvəzdir. Ayrıca həzm
sistemi və ürək sağlamlığı üçün çox faydalıdır.
Turpun yarpaqları:
Bütün başqa yaşıl tərəvəzlər kimi kalsium baxımından zəngindir.
A, K və C vitaminləri, antioksidan və lif ehtiva edir.