Yuxarı

Toyuğu bişirməzdən əvvəl yumayın: Zəhərlənmə riski...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çiy toyuğu bişirməzdən əvvəl yumaq qida zəhərlənməsi riskini artırır.

Axar.az xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim, professor Nevzat Artıq deyib. O bildirib ki, toyuq əti qaynadıldığı zaman bütün zərərli orqanizmlər məhv olduğu üçün toyuq ətini yumağa ehtiyac yoxdur:

“Toyuq ətində mikroorqanizm yüksək səviyyədədir. Bu da ətin yuyulması zamanı mikroorqanizmlərin digər qablara və qidalara yoluxması riskini artırır. Toyuq əti çiy halda yuyularsa, mətbəxdə ətin təmas etdiyi hissələr dezinfeksiya edilməlidir. Bundan əlavə, toyuq və toyuq əti məhsulları dondurulmuş vəziyyətdə istehlakçılara çatdırılmalıdır. Toyuq əti mağazadan alındıqdan sonra qısa müddət ərzində bişirilməli və ya buzu açılmadan təkrar soyuducuya qoyulmalıdır”.

Professor onu da qeyd edib ki, gündəlik 100 qram toyuq əti yemək insan bədəninin protein ehtiyacının 60-80 faizə qədərini qarşılayır.

Tarix
2018.11.03 / 01:31
Müəllif
Büllurə Yunus
Şərhlər
Digər xəbərlər

BƏM-də Bakının İrəvana qarşı iddiası: dinləmələr başa çatdı

Əliyev nə istəsə, verəcəm… - Paşinyan təəccübləndirib?

Leyen Bakıya dəvət olundu

Qafqazda sülh Avrasiya üçün təhlükəsizlik məsələsidir

Bakının bu ərazisi plana düşdü: söküləcək

Səudiyyə Həcc ziyarəti ilə bağlı zəvvarlara müraciət etdi

Qazaxla sərhədin delimitasiyası başa çatdı - Xaçatryan

Nazir həbs olunan müdirin yerinə Ağayevi təyin etdi

Ermənistan niyə Azərbaycandan qaz almaq istəyir?

İlham Əliyevin Berlin səfəri başa çatdı - Foto

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla