Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
2 İyul 2020


Püstənin müalicəvi əhəmiyyəti nələrdir? - Video

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2019.12.05 02:05

Püstənin müalicəvi əhəmiyyəti qədim xalqlara məlum idi. Onu heyvan zəhərinə qarşı güclü vasitə hesab ediblər. Ləpəsi ümumi qüvvətləndirici xassəyə malik olduğu üçün onu ağır xəstəliklərdən sonra yeməyi məsləhət görürdülər.

Axar.az xəbər verir ki, gərgin fiziki və elmi əmək zamanı püstə yemək faydalıdır.

Xalq təbabətində püstənin ləpəsi qaraciyər və mədə sancısında, həmçinin qan azlığında işlədilib. Qusma, öskürək və vərəm əleyhinə vasitə kimi istifadə edilib. O, ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, kişiliyi qüvvətləndirir, ürək döyüntüsündə, böyrək zəifliyində, sarılıq və dalaq xəstəliklərində faydalı hesab olunur. Bədəni kökəldir. Qətranından xarici yara və sızaqlarda istifadə olunur.

Püstə, badam yeyib üstündən albalı şirəsi içdikdə qanazlığında kömək edir. Kurs 10 gündür. 5-10 gün püstə yemək qaraciyər xəstəliyində faydalıdır.

Tarix
2020.01.04 / 23:25
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Azərbaycanda bu cür həkim də varmış – Foto

Bəhramla bağlı son xəbər: Şüuru açıqdır... - Video

Dişləri təmizləməyin ən təbii vasitəsi

Diyetoloqdan qida rasionu ilə bağlı önəmli tövsiyə

Poliklinikaların koronavirusla mübarizədə görəcəyi işlər...

Diş məcunlarının fərqi nələrdir? - Tam izah

Qarşımızda çox uzun bir yol var - ÜST rəsmisi

Kimlər "deksametazon" istifadə edə bilməz – ÜST

Tanınmış cərrah Gömrük Hospitalından ayrıldı

Çuğundurun bilmədiyimiz faydaları...

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
  
  
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla