Yuxarı

Püstənin müalicəvi əhəmiyyəti nələrdir? - Video

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2019.12.05 02:05

Püstənin müalicəvi əhəmiyyəti qədim xalqlara məlum idi. Onu heyvan zəhərinə qarşı güclü vasitə hesab ediblər. Ləpəsi ümumi qüvvətləndirici xassəyə malik olduğu üçün onu ağır xəstəliklərdən sonra yeməyi məsləhət görürdülər.

Axar.az xəbər verir ki, gərgin fiziki və elmi əmək zamanı püstə yemək faydalıdır.

Xalq təbabətində püstənin ləpəsi qaraciyər və mədə sancısında, həmçinin qan azlığında işlədilib. Qusma, öskürək və vərəm əleyhinə vasitə kimi istifadə edilib. O, ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, kişiliyi qüvvətləndirir, ürək döyüntüsündə, böyrək zəifliyində, sarılıq və dalaq xəstəliklərində faydalı hesab olunur. Bədəni kökəldir. Qətranından xarici yara və sızaqlarda istifadə olunur.

Püstə, badam yeyib üstündən albalı şirəsi içdikdə qanazlığında kömək edir. Kurs 10 gündür. 5-10 gün püstə yemək qaraciyər xəstəliyində faydalıdır.

Tarix
2020.01.04 / 23:25
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Azərbaycan və Türkiyə birgə hərbi təlimə başlayır - Video

"Azercell"dən qadınların aqrobiznesinə dəstək

Hərbi vəzifəlilərin təlim toplanışı keçirilir - Video

Dini qurumların rəhbərləri Əliyevə buna görə təşəkkür etdi

Ceyhun Bayramov AQEM Baş katibi ilə görüşdü

AZAL təyyarəsinin “qara qutu”ları ilə bağlı açıqlama

İlham Əliyev 4 fərman imzaladı

Rusiya təyyarəmizi vurur, İran təxribata davam edir, İrəvan isə...

Blinken Putinə “salam” göndərdi, Bakıya savaş şansı verdik!

ABŞ-İrəvan sazişi Bakıya qarşı deyil: Hədəf bu ölkələrdir!

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla