Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
26 Yanvar 2020


Püstənin müalicəvi əhəmiyyəti nələrdir? - Video

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2019.12.05 02:05

Püstənin müalicəvi əhəmiyyəti qədim xalqlara məlum idi. Onu heyvan zəhərinə qarşı güclü vasitə hesab ediblər. Ləpəsi ümumi qüvvətləndirici xassəyə malik olduğu üçün onu ağır xəstəliklərdən sonra yeməyi məsləhət görürdülər.

Axar.az xəbər verir ki, gərgin fiziki və elmi əmək zamanı püstə yemək faydalıdır.

Xalq təbabətində püstənin ləpəsi qaraciyər və mədə sancısında, həmçinin qan azlığında işlədilib. Qusma, öskürək və vərəm əleyhinə vasitə kimi istifadə edilib. O, ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, kişiliyi qüvvətləndirir, ürək döyüntüsündə, böyrək zəifliyində, sarılıq və dalaq xəstəliklərində faydalı hesab olunur. Bədəni kökəldir. Qətranından xarici yara və sızaqlarda istifadə olunur.

Püstə, badam yeyib üstündən albalı şirəsi içdikdə qanazlığında kömək edir. Kurs 10 gündür. 5-10 gün püstə yemək qaraciyər xəstəliyində faydalıdır.

Tarix
2020.01.04 / 23:25
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Koronavirusdan qorunmaq üçün dərman

Virusla bağlı Azərbaycan vətəndaşlarına - Xəbərdarlıq

Həyəcan təbili çalındı: Bütün ölkələr hazır olsun!

Koronavirusun əlamətləri və qorunma üsulları

Çin koronavirus bəlası ilə üz-üzə: ölənlərin sayı artır

Süd məhsullarının istehlak qaydaları

Koronavirusun nədən yarandığı açıqlandı - Yeni versiya

Kətan toxumunun bilmədiyiniz - Faydaları

Zümrüd daşının insan sağlamlığına mühüm faydası

Azərbaycanda bu virusa yoluxma halı varmı? - Rəsmi

KULT
<>
Xəbər xətti
 
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla