Yuxarı

Mikrodalğalı sobadan təhlükəsiz necə istifadə edək?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mikrodalğalı sobada isidilən, hazırlanan qidada kanserogen maddələr yarandığı sübut edilib.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq həkim Nataliya Kruqlova mikrodalğalı sobada plastik qabda qidanın qızdırılmasının insan üçün ölümcül və dəhşətli fəsadları ola biləcəyini açıqlayıb.

O qeyd edib ki, qidanın plastik qabda, birdəfəlik qabda, marketdən alındığı plastik paketdəcə mikrodalğalı sobada buzunun açılması, isidilməsi, hazırlanması onkoloji xəstəliklərin inkişafına zəmin yarada bilər:

“Plastik ilə sobanın isti və şüa dalğalarının təsirindən yaranan zərərli birləşmələr qida ilə orqanizmə daxil olur. Əgər bu bir-iki dəfə baş verərsə, ciddi təsiri olmaz. Amma hər gün mütəmadi mikrodalğalı sobada plastik qabda yemək qızdırmaq birbaşa riskdir. Mikrodalğalı sobada orqanizm üçün təhlükəsiz şüşə qabdır.

Ümumiyyətlə qidaların təkrar isidilməsindən uzaq durmaq lazımdır. Hər dəfə termik işləmə qidanın tərkibini dəyişir, orda zərərli birləşmələr yaradır".

Qeyd edək ki, həkimlər qidanın klassik qaydada, sobada, qaz üzərində normal qabda isidilməsini məsləhət görür.

Tarix
2021.10.10 / 01:55
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

General Heydər Əliyevin DTX-dakı işindən danışdı

Prezident Sus kəndində sakinlərlə görüşdü - Foto

Prezident ekskovatoru belə idarə etdi - Video

DTX-də Heydər Əliyevlə bağlı tədbir keçirildi - Foto

Prezident Şuşa rayonunda bu qəsəbənin təməlini qoydu

Tavuşda demarkasiya müdafiəni çökdürəcək – Xaçatryan

Prezident və xanımı Şuşada... - Foto

Ermənilərə bu əminliyi onlar vermişdi - Prezident

Ombudsman BMT-nin komitə üzvü ilə görüşdü - Foto

Füzuli hava limanından yeni görüntülər - Video

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla