Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
19 Oktyabr 2018


14 min adam göyərtidən zəhərlənib

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mütəxəssislər qida zəhərlənməsinə səbəb ola biləcək yeməklərin siyahısını açıqlayıb. Ekspertlər bildirirlər ki, həmin məhsullardan tamamilə imtina etmək də olmaz, lakin o məhsullarla ehtiyatlı davranmaq lazımdır.

Bəlkə də bir çoxları təəccüblənəcək, lakin təhlükəli qidalar siyahısında birinci yerdə göyərtidir. Cəfəri, şüyüd, ispanaq, kahı, reyhan və digər bitkilər statistikaya görə ABŞ-da 14 min adamın zəhərlənməsinə səbəb olub. Zəhərlənmə sayına görə ikinci yerdə yumurtadır. Son 20 il müddətində ABŞ-da 350-dən çox adam yumurtadan zəhərlənib.
Köhnə balıq da zəhərlənməyə səbəb olur. Siyahını təzə xiyar və pomidor tamamlayır.
Onu da qeyd edək ki, tərəvəzləri təmizlədikdən sonra əlləri də yaxşıca yumaq vacibdir.

Tarix
2013.11.08 / 21:15
Müəllif
Ülkər Cəfərova
Şərhlər
Загрузка...
Digər xəbərlər

“Elmed”dən möhtəşəm addım: pulsuz müayinə, dərman... - Foto

3 ən ziyanlı gigiyenik vərdiş...

Öskürəyi əla müalicə edən 50 qəpiklik vasitə...

Xərçəngin 2 əsas səbəbi...

Uşaqlar niyə anaları ilə yatmaq istəyir?

Pediatrdan xəbərdarlıq: Körpələri öpməyin

Rəşid Mahmudovun səhhəti ilə bağlı - Son xəbər

34 yaşlı gəncin öldüyü klinikadan – Açıqlama

Yuxularınız sizin haqqınızda bunları deyir

Həkimlərə güvənsizliyin səbəbkarı elə həkimlərdir

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla