Yuxarı

Şokoladın yaratdığı xəstəliklər...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şokoladın yaratdığı xəstəliklər...

Şokolad dünyada məşhur qida olsa da, sağlamlıq üçün təhlükələri az deyil.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Təbiət Elmləri fakültəsinin dekanı İrina Lyalinanın sözlərinə görə, əsas zərər onun tərkibindəki şəkər və yüksək kalorili olmasıdır.

Bu xüsusilə südlü və ağ şokoladda çoxdur. Beləliklə, həddindən artıq istehlak piylənməyə və bununla bağlı sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.

“Şokoladın tərkibindəki kofein və teobromin həddindən artıq istehlak edildikdə yuxusuzluğa, yüksək təzyiqə və ürək döyüntüsünün artmasına səbəb ola bilər”, - Lyalina bildirib.

O qeyd edib ki, şokoladın bəzi komponentləri allergiyaya səbəb ola bilər. Bu məhsul həm də qida asılılığına səbəb ola bilər, çünki tərkibində şəkər var və dopamin sisteminə təsir göstərir. Ucuz şokoladın tərkibində palma yağı, dadlandırıcılar, qatılaşdırıcılar ola bilər.

Lyalinanın fikrincə, gündə ən azı 70% - 20-30 qram təmiz kakaolu tünd şokolad istehlak etmək yaxşıdır.

Tarix
2025.07.30 / 01:58
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Milli Məclis bu memorandumu ratifikasiya etdi

İlham Əliyev Bəhreynin Kralını təbrik etdi

Azərbaycanla bağlı şayiəni o şərəfsiz yayıb - Ermənistan MN

Prezident qurultay iştirakçılarına müraciət ünvanladı

Gürcüstanın Zəngəzur dəhlizinə qarşı olmasının səbəbi...

Mehdiyev işi: Abbas Abbasov axtarışa verildi

Ərdoğan Rüstəm Behrudinin şeirini oxudu - Video

Mehdiyevdən sonra iki böyük vəzifəli şəxs həbs olunacaq

Leyla Əliyeva Şamaxı sakinlərinin qonağı oldu - Video

Gizir Xanıya şəhidlik statusu verildi

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla