Yuxarı

Qanın damarlarda axmasını çətinləşdirən - 5 qida

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Damarlarda aterosklerostik lövhə yığılmasına kömək edən qidalar iltihab yolu ilə bədəni digər xəstəliklərə də meylləndirə bilər. Zamanla, onlar qan laxtalanma mexanizmlərinə və dərin ven trombozuna yol aça bilərlər.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, kardioloq Oleq Varfolomeyevin xəbərdarlığına görə, dərin vena trombozu (DVT) adətən alt ekstremitlərdə əmələ gələn qan laxtası ilə xarakterizə olunur.

“Laxtanın qopması və qan dövranına keçməsi ölümcül olur. Yüksək riskli xəstələr üçün profilaktika müalicədən daha yaxşıdır. Qanın laxtalanma mexanizmlərinə mane ola biləcək bu beş qidadan imtina etmək yaxşıdır. Müəyyən qidalar uzun müddət davam edən iltihaba səbəb ola bilər ki, bu da bədəni ciddi xəstəliklərə hazırlaya bilər.

Ağ çörək, ağ düyü, işlənmiş və fast food, bişmiş məhsullar, krakerlər, kartof qızartması kimi təmizlənmiş/emal edilmiş qidalar:

- Soda və digər şəkərli içkilər

- Şirniyyat

- Marqarin kimi trans yağlar

Qırmızı və işlənmiş ət ( kolbasa, sosis, vetçina) uzaq dursaz yaxşıdır”, - kardioloq qeyd edib.

Tarix
2025.08.15 / 02:13
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

"Qiyamət günü radiosu"ndan şifrəli mesaj: Yeni müharibə...

Bəxtiyar paşa Azərbaycandan niyə getdi? - Təfərrüat

İranla razılaşdırıldı: Zəngəzur dəhlizi...

Kirill Kabanov Bakını işğalla təhdid etdi - Video

Zəngəzur mühüm hissələrdən biri olacaq - Prezident

ABŞ razılaşmalarına qarşı “plan”?.. - Səfirlər tələsdirir

Alyaska görüşü: Masada qəhrəman Ukrayna əsgəri olacaq

Zəngəzurla bağlı ikinci sənəd: Zəmanəti bu ölkə verir...

Ermənilərin Qarabağa qayıtması: İrəvandan açıqlama...

Ordumuz Pakistanda: Qalib hərbçiləri qarşılayın - Video

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla