Yuxarı

Bu yeməyi soyuducuda 5 gün saxlamaq olar

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şorbanı soyuducuda 3-5 gün təhlükəsiz saxlamaq olar.

Axar.az Milli.Az-a istinadən xəbər verir ki, bunu ekspert Asiyat Abdullayeva bildirib.

Onun dediyinə görə, şorbanın saxlanma müddəti tərkibindən və soyuducuda saxlama şəraitindən asılıdır.

Tərəvəz və göbələk şorbaları: 3-4 gün

Ət və toyuq bulyonları: 4-5 gün

Balıq şorbaları: 1-2 gün

Süd və krem şorbaları: 2-3 gün

Mütəxəssis qeyd edib ki, şorba iki saatdan çox otaq temperaturunda qalmamalı, sonra +4°C və ya daha aşağı temperaturda saxlanmalıdır. Hər dəfə qaynatmaq saxlanma müddətini 1-2 gün uzada bilər, lakin çox isitmək dad və qida dəyərini azaldır.

Uğurlu saxlama üçün şorbanı kiçik porsiyalara bölmək və konteyneri kip bağlı saxlamaq tövsiyə olunur. Əgər şorba 5 gündən çox saxlanacaqsa, onu 2-3 ay müddətinə dondurmaq daha məqsədəuyğundur.

Mütəxəssis vurğulayır: şorbanın dadı, qoxusu və rəngi şübhəli görünürsə, onu yeməkdən çəkinmək lazımdır.

Tarix
2025.09.05 / 02:00
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Misirin yeni səfiri Azərbaycana gəldi

Zakir Həsənov Vyetnamın baş naziri ilə görüşdü - Foto

İsraillə Azərbaycan arasında yüksək səviyyəli görüşlər olacaq

Azərbaycan XİN Portuqaliyaya başsağlığı verdi

Zəngəzur dəhlizi unikal marşrut olacaq... - Nazir

Xocalıda talanlar bu tarixədək davam edib - Babayan

Putin Azərbaycanla bağlı ilk dəfə bunu etiraf etdi

Azərbaycanla əlaqələrimiz inkişaf edir - Rusiya

Əliyev əllərini təcili dezinfeksiya etməlidir - Nevzorov

Pekində görüş niyə alınmadı? - Əliyevin Putinlə görüş şərti...

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla