Yuxarı

Hansı kərə yağını alaq?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kərə yağı mətbəxin əvəzolunmaz hissəsidir.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, səhər süfrələrindən tutmuş, hər yeməkdə öz yerini tapır.

Supermarket rəflərində və ya kənd bazarlarında müxtəlif rəngli yağlara rast gəlinir.

Bəziləri daha ağ, bəziləri sarımtıl rəngdə...

Bu məqamda ağlımıza yalnız bir sual gəlir: Hansı yağ daha faydalıdır?

Sarı yağ:

Sarı kərə yağı, ümumiyyətlə, təbiətdə otlayan inəklərin südündən hazırlanır.

Otlarda olan beta-karoten (A vitamininin xəbərçisi) kərə yağına qızılı sarı rəng verir. Daha təbii və qatqısız istehsaldan gəldiyi üçün yüksək qida dəyərinə malikdir.

Ağ yağ:

Ağ kərə yağı adətən ot, silos və ya hazırlanmış yemlə bəslənən inəklərin südündən hazırlanır. Bu yemlərdə beta-karotin olmadığı üçün rəngi ağa daha yaxın olur. Enerji və yağ turşuları baxımından zəngindir, lakin sarı kərə yağı kimi A vitamini və antioksidanlarla zəngin deyil.

Nəticə:

Sarı kərə yağı tərkibindəki yüksək vitamin və antioksidant tərkibinə görə daha sağlam sayılır. Ağ kərə yağı da istifadə edilə bilər, lakin onun qida dəyəri sarı yağdan daha məhduddur.

Tarix
2025.10.01 / 02:24
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Türkiyə MTŞ-dən Naxçıvanla bağlı - Bəyanat

Paşinyan AŞPA-da elan etdi: Ermənilər Qarabağa qayıda bilməz!

Əliyevlə Mattarellanın geniş tərkibdə görüşü keçirildi

Tramp Paşinyanı "digər oğlan" adlandırdı

Ceyhun Bayramov ABŞ rəsmiləri ilə görüşdü - Foto

Əsədov mühüm iclasda: Xəzərin dayazlaşması...

Konstitusiya dəyişikliyinə ehtiyac yoxdur, əgər... - Paşinyan

İtaliya prezidenti Azərbaycana gəldi - Foto

Əli Əsədov Lukaşenko ilə görüşdü - Foto

Prezident Cabir İmanovun vida mərasiminə əklil göndərdi - Foto

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla