Yuxarı

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi azaltmalıdır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu insanlar qırmızı ət yeməyi azaltmalıdır

Yaşlı insanlar qırmızı ət yeməyi azaltmalıdır, çünki bu, damarları tıxayır. Xüsusən 55 yaşdan sonra qırmızı ət faydadan çox zərər verir.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, nevroloq Aleksandra Alekina qırmızı ətin insult riski daşıdığını da bildirib.

O qeyd edib ki, insult beynin bir hissəsinə qan axınının kəsildiyi zaman baş verən təcili vəziyyətdir. İşemik insult vəziyyətində bu, qan laxtalanması və damarıb tutulması ilə əlaqədardır. Hemorragik insult zamanı beyində zəifləmiş damar yırtılır. Yedikləriniz insult riskinizə təsir edə bilər. Xüsusilə, yaşlılara qırmızı ət yeməmək tövsiyə olunub.

"Doymuş yağla zəngin, kolbasa və digər qırmızı ətlərin istehlakı insult riskini artırır. Qırmızı ət yeyən yaşlı insanın işemik insult keçirmə ehtimalı daha yüksəkdir, çünki doymuş yağlar beyni qanla təmin edən damarları bağlayır. Bu qan laxtaları adətən arteriyaların daraldığı və ya daha az yağlı tıxandığı yerlərdə əmələ gəlir.

Tofu, lobya və paxlalılar kimi quş əti, əksər balıqlar və yağsız ət alternativləri riski azaltmağa kömək edən ən sağlam protein mənbələridir”, - Alekina vurğulayıb.

Tədqiqat hər gün ən çox toyuq və ya hinduşka yeyən insanların insult riskinin bir porsiya qırmızı ət yeyənlərlə müqayisədə 13 faiz daha az olduğunu müəyyən edib.

Tarix
2025.10.26 / 02:04
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

İlham Əliyevin bu qərarını alqışlayıram - Paşinyan

Meksika Azərbaycana hərbi attaşe təyin etdi

Azərbaycanın bu ölkədə səfirliyi açıldı

Əli Əsədov Berdiməhəmmədovla görüşdü

Şahramanyan Bakıya hansı məlumatları ötürüb? - Yeni faktlar

Əli Əsədov Türkmənistanda səfərdədir

İki gömrük işçisi ölkədən qaçdı - Şok

İlham Əliyev türkmənistanlı həmkarına məktub göndərdi

Siyartodan Azərbaycanla bağlı açıqlama

Usubov oğlunun həbsindən danışdı

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla