Yuxarı

Bu iki qidanı birgə yedikdə xərçəng riski 10 dəfə artır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu iki qidanı birgə yedikdə xərçəng riski 10 dəfə artır

Xərçəng riskini etibarlı şəkildə artıran iki qida müəyyən edilib.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Nikol Endryus şəkər, un məhsulları, bitki yağları və qida əlavələrinin xərçəngin inkişafına təsir etmədiyini vurğulayıb.

O, xərçəng riskini etibarlı şəkildə artıran yeganə qida kimi alkoqol və emal olunmuş əti qeyd edib:

"Emal olunmuş ətlərə sosiska, kolbasa, bekon — yeməyə hazır olan və soyuducuda uzun müddət saxlanıla bilən hər şey daxildir. Hətta bu qidaların az miqdarda olması belə bağırsaq xərçəngi riskini artırır”.

Endryus həmçinin insanları spirtli içki qəbulunu azaltmağa və ya daha yaxşısı, ondan tamamilə imtina etməyə çağırıb.

Onun sözlərinə görə, spirtli içki bədəndə parçalandıqda, bağırsaq xərçəngi və döş xərçəngi də daxil olmaqla, ən azı yeddi növ xərçəngə səbəb olur.

Tarix
2025.11.18 / 02:12
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Rəşt–Astara dəmir yolu nə vaxt hazır olacaq? - İrandan açıqlama

Bakı ilə Roma arasında hərbi əməkdaşlıq müzakirə olundu

Prezidentin səhhəti pisləşəndə Mehdiyev Moskvaya zəng etdi

Azərbaycanda Vatsap istifadəçilərinə xəbərdarlıq

Bakının üç rayonunda qaz təchizatı dayandırılır

Bakı onlarla tərəfdaşlığa sadiqdir - XİN rəsmisi

Azərbaycan və Niderland arasında mühüm müzakirə

FHN yanında İctimai şuranın üzvləri bir araya gəldi

Ermənistanla sərhəddə mina partlayışı: XİN-dən reaksiya

Mirzoyan Rubionun müavini ilə görüşdü

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla