Yuxarı

Bu iki qidanı birgə yedikdə xərçəng riski 10 dəfə artır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu iki qidanı birgə yedikdə xərçəng riski 10 dəfə artır

Xərçəng riskini etibarlı şəkildə artıran iki qida müəyyən edilib.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Nikol Endryus şəkər, un məhsulları, bitki yağları və qida əlavələrinin xərçəngin inkişafına təsir etmədiyini vurğulayıb.

O, xərçəng riskini etibarlı şəkildə artıran yeganə qida kimi alkoqol və emal olunmuş əti qeyd edib:

"Emal olunmuş ətlərə sosiska, kolbasa, bekon — yeməyə hazır olan və soyuducuda uzun müddət saxlanıla bilən hər şey daxildir. Hətta bu qidaların az miqdarda olması belə bağırsaq xərçəngi riskini artırır”.

Endryus həmçinin insanları spirtli içki qəbulunu azaltmağa və ya daha yaxşısı, ondan tamamilə imtina etməyə çağırıb.

Onun sözlərinə görə, spirtli içki bədəndə parçalandıqda, bağırsaq xərçəngi və döş xərçəngi də daxil olmaqla, ən azı yeddi növ xərçəngə səbəb olur.

Tarix
2025.11.18 / 02:12
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Bayramovla Arakçı arasında təkbətək görüş başladı

Qanun dəyişir: 8 min manat müavinət kimlərə veriləcək?

Arakçı Şəhidlər xiyabanını ziyarət etdi - Foto

Pezeşkian seçildikdən sonra Azərbaycanla bağlı tapşırıq verdi

İlham Əliyev İranın xarici işlər nazirini qəbul etdi

Qarayevin Rusiya ilə əlaqələri haqda şok faktlar

Dünya niyə Əli Kərimlini müdafiə etmir? - Mühüm səbəb

İran XİN-dən Azərbaycanla bağlı açıqlama...

Abbas Arakçı Azərbaycana gəldi - Foto

Tramp Zəngəzur dəhlizinin açılmasında maraqlıdır – Vəliyev

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla