Yuxarı

Ən yaxşı kabab hansıdır?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mütəxəssislərin fikrincə, açıq odda kömürdə qızarana kimi kabab bişirmək xərçənglə əlaqələndirilir, lakin düzgün marinad və ət seçməklə riskləri azaltmaq olar.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Vera Qavrilova bunu necə edəcəyinizi açıqlayıb.

Beləliklə, nar şirəsi, qıcqırdılmış süd məhsulları və ya mineral sudan hazırlanmış turşulu şoraba ətin bişmə vaxtını və zərərli polisiklik aromatik karbohidrogenlərin (PAH) miqdarını azaltmağa kömək edəcəkdir.

Əti yandırılmış kömürlərdə bişirmək lazımdır, çünki çox bişmiş qabıq və yanmış yerlərdə kanserogenlər var və tüstüyə uzun müddət məruz qalma mənfi təsir göstərir. Barbekü üçün ən yaxşı ət toyuq və ya hinduşkadır, çünki onların tərkibində daha az yağ var. Eləcə də balıq kababı faydalıdır.

Mütəxəssisin fikrincə, tərəvəz və göyərti PAH-ların yaratdığı oksidləşdirici stressin qarşısını ala bilər və ən yaxşısı yemək zamanı adi su içməkdir.

Tarix
2025.05.16 / 02:00
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Hacıyev Türkiyə səfiri ilə sülh prosesini müzakirə etdi

Sabah 18 kənddə qaz olmayacaq

Paşinyan Pezeşkianı azərbaycanca salamladı - Video

Həmişə Ermənistanı müdafiə etmişik... - Pezeşkian

Azərbaycan və Nepal XİN başçıları danışdı

Razılaşma Zelenskinin reytinqinə zərbə olacaq - Politoloq

İlham Əliyev Cared Koheni qəbul etdi

İrəvan və Tehran dəhliz məsələsini müzakirə etdi

Azərbaycan strateji körpü rolunu oynayır - Mirziyayev

Konspirasiya nəzəriyyələri iflasa uğradı - Paşinyan

KULT
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla