Yuxarı

Ən yaxşı kabab hansıdır?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mütəxəssislərin fikrincə, açıq odda kömürdə qızarana kimi kabab bişirmək xərçənglə əlaqələndirilir, lakin düzgün marinad və ət seçməklə riskləri azaltmaq olar.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Vera Qavrilova bunu necə edəcəyinizi açıqlayıb.

Beləliklə, nar şirəsi, qıcqırdılmış süd məhsulları və ya mineral sudan hazırlanmış turşulu şoraba ətin bişmə vaxtını və zərərli polisiklik aromatik karbohidrogenlərin (PAH) miqdarını azaltmağa kömək edəcəkdir.

Əti yandırılmış kömürlərdə bişirmək lazımdır, çünki çox bişmiş qabıq və yanmış yerlərdə kanserogenlər var və tüstüyə uzun müddət məruz qalma mənfi təsir göstərir. Barbekü üçün ən yaxşı ət toyuq və ya hinduşkadır, çünki onların tərkibində daha az yağ var. Eləcə də balıq kababı faydalıdır.

Mütəxəssisin fikrincə, tərəvəz və göyərti PAH-ların yaratdığı oksidləşdirici stressin qarşısını ala bilər və ən yaxşısı yemək zamanı adi su içməkdir.

Tarix
2025.05.16 / 02:00
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

İslam ölkələri İsrail-İran münaqişəsi haqda bəyanat yaydı

Bu 3 qəzəbli qoca dünyanı məhv edir – “Quardian"dan şok

Mirzoyan ATƏT sədri ilə danışdı: Sülh müqaviləsi...

Bu ölkələrin vətəndaşları İrandan Azərbaycana keçdi - Foto

İranın “qardaş”ı İsrail əleyhinə bəyanata imza atmadı

Bayramov özbəkistanlı həmkarı ilə danışdı

Bu da əlamətləri: 1-2 günə İran İsraillə anlaşacaq!

İrandakı diplomatlarımızın ailə üzvləri təxliyə olundu

İsrail darmadağın edir, SEPAH-ın mediası Bakını “suçlayır”…

İsrail “II mərhələyə” keçdi: İranı məğlub etmək və…

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla