Yuxarı

Ətlə bu 3 məhsulu yeməyin – Bağırsaqlar işləmir

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ağır yemək hissini yüngülləşdirmək və bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmaq üçün tərəvəzləri, probiyotikləri və bir sıra digər məhsulları ətlə birləşdirmək daha yaxşıdır.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq və hepatoloq Sergey Vyalov bu barədə danışıb.

Mütəxəssis ilk növbədə uyğunsuz qidaları açıqlayıb: "Mayonez, ağ çörək, kartof qızartması. Belə yeməklər ağırlığa səbəb olur və bağırsaqların işini poza bilər. Həmçinin ət yedikdən sonra şirniyyat yeməməli, çay içməməlisən.

Turşu kələm, xiyar, kimçi (probiotiklər və həzm fermentləri) isə yaxşı qəlyanaltı olacaq. Həm də təzə tərəvəzlər uyğundur. Lif yağları həzm etməyə kömək edir və C vitamini dəmirin udulmasını yaxşılaşdırır".

Onun sözlərinə görə, kabab və qril üçün desertlər əvəzinə ananas, kivi, sitrus meyvələri götürmək daha yaxşıdır. Onların tərkibində olan fermentlər zülalları parçalayır və ağırlığı azaldır.

Həkim onu da vurğulayıb ki, ayran, matsoni, qatıq piyi neytrallaşdırır, mədə yanmasını, mikrofloranı dəstəkləyir. Nanə, limon, zəncəfil və yaşıl çay öd ifrazını yaxşılaşdırmağa və qızartmanın zərərini azaltmağa kömək edir. Əti, kababı lavaşla yeyin.

Tarix
2025.05.20 / 02:00
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Prezidentin Zəngəzur dəhlizi ilə bağlı fikirləri Rusiyada təhrif olundu

İlham Əliyev Pekinə dünyanın ən sürətli qatarı ilə getdi - Video

Dehli bu səbəbdən Bakının üzvlüyünü blokladı

İlham Əliyev Vyetnam prezidentinə məktub ünvanladı

İlham Əliyev Xı Yınfenlə görüşdü

İrandan Zəngəzur açıqlaması: Türkiyə ilə birgə…

Rusiyadan Azərbaycanla bağlı gözlənilməz açıqlama...

Pakistandan Azərbaycana dəstək...

Prezidentin MQ ilə son görüşü: Sizi dəvət etməmişəm! - Video

Bakıya xain addıma Pakistandan qardaş cavabı

KULT
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla