Yuxarı

Ətlə bu 3 məhsulu yeməyin – Bağırsaqlar işləmir

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ağır yemək hissini yüngülləşdirmək və bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmaq üçün tərəvəzləri, probiyotikləri və bir sıra digər məhsulları ətlə birləşdirmək daha yaxşıdır.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq və hepatoloq Sergey Vyalov bu barədə danışıb.

Mütəxəssis ilk növbədə uyğunsuz qidaları açıqlayıb: "Mayonez, ağ çörək, kartof qızartması. Belə yeməklər ağırlığa səbəb olur və bağırsaqların işini poza bilər. Həmçinin ət yedikdən sonra şirniyyat yeməməli, çay içməməlisən.

Turşu kələm, xiyar, kimçi (probiotiklər və həzm fermentləri) isə yaxşı qəlyanaltı olacaq. Həm də təzə tərəvəzlər uyğundur. Lif yağları həzm etməyə kömək edir və C vitamini dəmirin udulmasını yaxşılaşdırır".

Onun sözlərinə görə, kabab və qril üçün desertlər əvəzinə ananas, kivi, sitrus meyvələri götürmək daha yaxşıdır. Onların tərkibində olan fermentlər zülalları parçalayır və ağırlığı azaldır.

Həkim onu da vurğulayıb ki, ayran, matsoni, qatıq piyi neytrallaşdırır, mədə yanmasını, mikrofloranı dəstəkləyir. Nanə, limon, zəncəfil və yaşıl çay öd ifrazını yaxşılaşdırmağa və qızartmanın zərərini azaltmağa kömək edir. Çörək əvəzinə əti, kababı lavaşla yeyin.

Tarix
2025.05.20 / 02:00
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Baxçalının Şah İsmayılla bağlı sözlərə son qoyan çıxışı - Video

Bakıda İƏT-ə üzv ölkələrin toplantısı keçiriləcək

Bakıda Türkiyə və Suriya rəsmiləri ilə görüşən İsrail generalı...

Putinlə Trampın telefon danışığı 2 saatdan çox davam etdi

İşxanyanın döyüşlərdə iştirakı ilə bağlı video yayıldı

Sahibə Qafarova İspaniya Senatının sədri ilə görüşdü

Devos heç zaman deməyib ki, Azadı agent kimi... - Rayan

Zakir Həsənov İsrailin müdafiə naziri ilə görüşdü

Azərbaycan və Oman arasında məsləhətləşmələr keçirildi

Rəşadı buna görə ürəyindən vurdular... - Şok fakt açıqlandı

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla