Yuxarı

Bu kolbasalar böyrəkdə daş yaradır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hisə verilmiş kolbasa urolitiyaz riski barədə xəbərdarlıq edilib.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq və psixoloq Nuriyyə Dianova qurudulmuş kolbasadan danışıb.

Ekspert qeyd edib ki, kolbasa təmiz ət və balıqla müqayisə oluna bilməz. İstehlakçıları cəlb edən bir dadı var, lakin eyni zamanda, onun duzluluğu və konsentrasiyası böyrək daşlarının əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.

Bundan əlavə, Dianova qeyd edib ki, güclü dadı olan məhsullardan istifadə edən insanların dad reseptorları zamanla “ölür”:

"Qurudulmuş kolbasalarda bişmiş kolbasalara nisbətən daha çox konsentrat, qan və içalat qatıldığı üçün zərəri daha çoxdur. Bu, epidemioloji risklərə gətirib çıxarır”.

Daha əvvəl diyetoloq və tibb elmləri namizədi Daria Rusakova bildirib ki, kolbasa, frankfurt, həmçinin sümükdə marinadlanmış ət odda bişirilən ən zərərli yeməklərdir.

Onun sözlərinə görə, hər hansı ət çox bişdikdə, xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcək kanserogen maddələr əmələ gəlir.

Tarix
2025.05.21 / 02:00
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Gec-tez təklifimizlə razılaşmağa məcbur olacaqlar - Əliyev

Lavrova İrəvanda şok: “Putin qatildir” şüarı ilə qarşılandı

Bakıda mühüm tədbir keçirildi

Əliyevlə Orban mətbuata birgə bəyanatla çıxış etdi - Foto

Numan Qurtulmuş Ədalət Vəliyevlə görüşdü

Əliyevlə Orbanın geniş tərkibdə görüşü oldu - Foto

Macarıstanın tələbatı səviyyəsində qaz təminatı... - Prezident

Bu, Putinin 3-cü müharibəsidir: İlk ikisində necə oldusa…

Macarıstanla Azərbaycanın oxşarlığı... - Prezident sadaladı

Ermənistanla sülhün imzalanması üçün 2 şərt var...

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla