Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
8 Dekabr 2019


Ağ kələmin inanılmaz faydası

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milli mətbəximizdə kələmdən müxtəlif salat və xörəklərin hazırlanmasında istifadə olunur. Vitamin və mikroelementlərlə zəngin olan kələmin brokkoli, Brüssel, Pekin, ağ, qırmızı və gül kələm kimi növləri var. Onların arasında ağ kələm özünəməxsus yer tutur.

Axar.az xəbər verir ki, kələmin keyfiyyəti onun yarpağının say və sıxlığından asılıdır. Yaşılımtıl-ağ rəngdə olan kələmin özəyində, yəni saplağında qara ləkələrin olması onda çürümə prosesinin başlandığını göstərir. Yarpaqlarının solmasının qarşısını almaq üçün kələmin buzlu suya salınaraq bir neçə dəqiqə saxlanılması yarpaqların yenidən canlanmasına səbəb olur.

Kələmin insan sağlamlığına böyük faydası var. Ağ kələm tərkibində olan C vitamini sayəsində orqanizmdə baş verən avitaminozu aradan qaldırır. Bundan başqa onun ağrıkəsici və iltihab əleyhinə təsir göstərmək qabiliyyəti var. Podaqradan əziyyət çəkənlərin qida rasionuna kələm əlavə edilməsi faydalıdır. Eyni zamanda, ürək və böyrək xəstəliklərinə qarşı kələm yeyilməsi, mədə şirəsinin turşuluğu az olanda isə onun şirəsini içmək məsləhət görülür.

Tarix
2019.07.31 / 01:27
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Alimlərdən böyük kəşf: İnsanın qocalması...

Qara çay nə qədər faydalı olsa da... - Diqqət!

Autizmə səbəb olan gen şəbəkəsi aşkar edildi

Səhər içilən isti suyun inanılmaz faydaları

Məşhur həkimdən dönərlə bağlı ciddi xəbərdarlıq

Bu virus 140 min insanın həyatına son qoydu...

Təsdiqləndi: Saç boyası xərçəng yaradır

Tələbəni öldürən “toksik zəhərlənmə” nədir?

Püstənin müalicəvi əhəmiyyəti nələrdir?

Alimlər göz üçün elə bir linza yaratdı ki...

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla