Yuxarı

Ağ kələmin inanılmaz faydası

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milli mətbəximizdə kələmdən müxtəlif salat və xörəklərin hazırlanmasında istifadə olunur. Vitamin və mikroelementlərlə zəngin olan kələmin brokkoli, Brüssel, Pekin, ağ, qırmızı və gül kələm kimi növləri var. Onların arasında ağ kələm özünəməxsus yer tutur.

Axar.az xəbər verir ki, kələmin keyfiyyəti onun yarpağının say və sıxlığından asılıdır. Yaşılımtıl-ağ rəngdə olan kələmin özəyində, yəni saplağında qara ləkələrin olması onda çürümə prosesinin başlandığını göstərir. Yarpaqlarının solmasının qarşısını almaq üçün kələmin buzlu suya salınaraq bir neçə dəqiqə saxlanılması yarpaqların yenidən canlanmasına səbəb olur.

Kələmin insan sağlamlığına böyük faydası var. Ağ kələm tərkibində olan C vitamini sayəsində orqanizmdə baş verən avitaminozu aradan qaldırır. Bundan başqa onun ağrıkəsici və iltihab əleyhinə təsir göstərmək qabiliyyəti var. Podaqradan əziyyət çəkənlərin qida rasionuna kələm əlavə edilməsi faydalıdır. Eyni zamanda, ürək və böyrək xəstəliklərinə qarşı kələm yeyilməsi, mədə şirəsinin turşuluğu az olanda isə onun şirəsini içmək məsləhət görülür.

Tarix
2019.07.31 / 01:27
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Azərbaycanlı qardaşlarım indicə mənə dedilər ki... - Vuçiç

Bu komitələr nazirliyə birləşdirilir? – Yeni supernazirlik

Ermənistan sərhədimizdə "hücum mövqeyi" inşa etdi - Video

ABŞ-dakı yanğında azərbaycanlı iş adamının evi yandı

3 prioritetim var: Sülh prosesi, Real Ermənistan…

Paşinyan “güzəştini” elan etdi – Bakı razı olmayacaq

İran ordusu tam döyüş hazırlığına gətirildi – Heydəri hədələdi

Azərbaycanda iki yeni milli park yaradılır

Moskvadan gələn təyyarə Bakının üzərindən geri döndü - Foto

Maka Boçorişvili Azərbaycana gələcək

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla