Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
22 Noyabr 2019


Bu meyvənin faydalarından belə yararlanın

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Albalıda qanın laxtalanmasını normallaşdıran maddələr vardır. Bu maddələr qanın laxtalanmasını azaltmaqla infarktın qabağını alır. Albalı iştahı artırır, qanazlığında yeyilməsi məsləhət görülür. Meyvəsi və şirəsi antiseptik xassəyə malikdir.

Axar.az xəbər verir ki, xalq təbabətində albalı şirəsi astma xəstəliklərində bəlğəmgətirici kimi işlədilir və sinəni yumşaldır. Bunlardan başqa artiritdə, ürəkkeçmədə və əsəb xəstəliklərində məsləhətdir. O, hərarəti aşağı salır, bel ağrılarını sakitləşdirir və cinsi fəaliyyəti gücləndirir. Albalı şirəsi susuzluğu, qan təzyiqini və ödün sürətli ifrazını azaldır. Təzə albalıdan hazırlanmış mors qızdırmada (titrəmə - qızdırmada) kömək edir. Bədəndəki boşluqlara su yığılması (xəstəliyi) və sidikdaşı xəstəliklərində sidikqovucu, ishalda isə bərkidici kimi istifadə edilir. Bu məqsədlə meyvələrin saplaqlarından da istifadə edilir. Saplaqlarının həlimi aşağıdakı kimi hazırlanır: iki xörək qaşığı saplaqları bir stəkan suda 20 dəq. qaynadılır.

Cavan budaqlarının həlimi ishal əleyhinə istifadə edilir. Albalını süddə dəmləyib içmək iştahanı artırır.

Titrətmə - qızdırmada susuzluğu yatızdırmaq üçün xəstəyə albalı meyvəsi və şirəsi verilməsi faydalıdır.

İshalda uşaqlar üçün albalının quru budaqları yaxşı vasitədir. Bunun üçün 5 - 6 xırda budağı qopardıb 1 litr su töküb 10-15 dəq. sakit odda qaynatmaq, soyutmaq, süzmək. Bunu su əvəzinə uşağa içirtmək faydalıdır.

Aybaşı pozğunluğunda 2 x.qaşığı albalı budaqlarının qabığından 2 stəkan qaynar suya töküb, gecəni termosda dəmləmək, süzmək. Yeməkdən 1 saat qabaq gündə 4 dəfə 100 ml qəbul etmək lazımdır.

Sidik kəsilməsi (yavaşıası, tutulması) xəstəliyində albalının meyvələrinin saplaqlarından 3 x.qaşığı götürüb 3 stəkan suya töküb, ağzı bağlı qabda 30 dəq. qaynatmaq, süzmək. Yeməkdən 30 dəq qabaq 150 ml gündə 4 dəfə qəbul etmək məsləhətdir.

Qədim zamanlarda orqanizmdə olan qurdları albalı dəyən vaxt salırdılar. Bunun üçün albalı mövsümündə uşaqlar və böyüklər acqarına mümkün qədər çox yetişmiş albalı yeyirdi. Albalı yeyəndən sonra 1 saat heç nə yeməmək lazımdır.

Tarix
2019.10.24 / 02:02
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Zob xəstəliyi olanların - Diqqətinə

İnsan süni ölüm halına salındı - Dünyada bir ilk yaşandı

Yanıq xəsarəti zamanı kartof, krem qəti olmaz – Həkim

Pambıq kolu barədə bilmədikləriniz...

Oqtay Gülalıyev “Amerikan” xəstəxanasına köçürüldü

İcbari tibbi sığortaya nələr daxildir?

Qaraçörəkotunun inanılmaz faydaları: Siz də bilin...

Axsaqlıq hansı səbəblərdən baş verə bilər?

Tiflis onlara qadağa qoyur, bizdə isə... - Professor

5G insan sağlamlığına zərərlidirmi?

KULT
<>
Xəbər xətti
 
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla