Yuxarı

Toyuq dönərində ölüm saçan hiylə: Ağardıcı ilə əti ağardırlar!

Ana səhifə Toplum
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Toyuq dönərində ölüm saçan hiylə: Ağardıcı ilə əti ağardırlar!

Kəskin qoxu verən, tullantı halına gəlmiş toyuq ətləri bəzi dönər istehsalçıları tərəfindən istifadə olunur. Bu ətlər əvvəlcə ağardıcı vasitəsilə rəngsizləşdirilir, daha sonra yenidən bişirilib satışa çıxarılır.

Axar.az xəbər verir ki, bu sözləri qastroenteroloq Vedat Göral deyib.

Göral məsələni “adam öldürməyə cəhd” kimi qiymətləndirib.

O, vətəndaşlara xəbərdarlıq edərək bildirib ki, toyuq dönəri hər yerdə yeyilməməlidir. Ekspertin sözlərinə görə, bəzi yerlərdə köhnə, artıq bişirilmiş dönər parçaları yeni dönərin arasına əlavə edilir. Bu isə zəhərlənmə riskini daha da artırır.

Mütəxəssis onu da əlavə edib ki, toyuq dönərinin hazırlanma prosesi də çox önəmlidir. O, toyuq ətinin daxili hissəsinin ən azı 75°C-də bişirilməsinin vacibliyini vurğulayıb:

“Ətin bərabər şəkildə bişməsi və düzgün temperaturda hazırlanması zəhərlənmələrin qarşısını ala bilər”.

Xatırladaq ki, Türkiyənin Kocaeli vilayətində 648 nəfər toyuq dönərindən zəhərlənib. Onlardan əksəriyyəti müalicədən sonra evə buraxılıb, lakin 2 nəfərin vəziyyətinin ağır olduğu bildirilir.

Hadisə ilə bağlı dönərxana işciləri saxlanılaraq barələrində həbs qətimkan tədbiri seçilib.

Tarix
2025.04.04 / 20:50
Müəllif
Vüsalə İsgəndərova
Digər xəbərlər

Azərbaycanın strateji rolunu yüksək qiymətləndiririk - Səfir

Laçının torpaq potensialı yenidən qiymətləndirildi

Azərbaycanla İsrail arasında mühüm iclas keçirildi - Foto

2026-cı ilin büdcə zərfinin strukturu...

Erməni mütəxəssislər Bakıya gəlir - Tarix

Hacıbəyli Mehdiyevə sevgisini bu sözlərlə etiraf etmişdi - Video

Gideon Saar Azərbaycana gələcək

ABŞ Azərbaycana süni intellekt texnologiyası satacaq

ABŞ “Javelin”lərin Hindistana satışına razılıq verdi

Ukraynanın Azərbaycandakı səfirliyində matəm kitabı açıldı

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla