Yuxarı

Toyuq dönərində ölüm saçan hiylə: Ağardıcı ilə əti ağardırlar!

Ana səhifə Toplum
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kəskin qoxu verən, tullantı halına gəlmiş toyuq ətləri bəzi dönər istehsalçıları tərəfindən istifadə olunur. Bu ətlər əvvəlcə ağardıcı vasitəsilə rəngsizləşdirilir, daha sonra yenidən bişirilib satışa çıxarılır.

Axar.az xəbər verir ki, bu sözləri qastroenteroloq Vedat Göral deyib.

Göral məsələni “adam öldürməyə cəhd” kimi qiymətləndirib.

O, vətəndaşlara xəbərdarlıq edərək bildirib ki, toyuq dönəri hər yerdə yeyilməməlidir. Ekspertin sözlərinə görə, bəzi yerlərdə köhnə, artıq bişirilmiş dönər parçaları yeni dönərin arasına əlavə edilir. Bu isə zəhərlənmə riskini daha da artırır.

Mütəxəssis onu da əlavə edib ki, toyuq dönərinin hazırlanma prosesi də çox önəmlidir. O, toyuq ətinin daxili hissəsinin ən azı 75°C-də bişirilməsinin vacibliyini vurğulayıb:

“Ətin bərabər şəkildə bişməsi və düzgün temperaturda hazırlanması zəhərlənmələrin qarşısını ala bilər”.

Xatırladaq ki, Türkiyənin Kocaeli vilayətində 648 nəfər toyuq dönərindən zəhərlənib. Onlardan əksəriyyəti müalicədən sonra evə buraxılıb, lakin 2 nəfərin vəziyyətinin ağır olduğu bildirilir.

Hadisə ilə bağlı dönərxana işciləri saxlanılaraq barələrində həbs qətimkan tədbiri seçilib.

Tarix
2025.04.04 / 20:50
Müəllif
Vüsalə İsgəndərova
Digər xəbərlər

Böyük ehtimalla referenduma gedəcəyik - Paşinyan

Hikmət Hacıyev Pakistan səfiri ilə görüşdü

İrəvan bu öhdəliyi götürüb, növbəti tarixi uğurumuzdur…

Müharibənin dayandırılması ən düzgün addım idi, ancaq…

Naxçıvanla quru bağlantısı təmin edildi - Prezident

Prezident açıqladı: Onun da sonu yaxınlaşır…

Ermənistana verilən silahların qiyməti… - Prezident

Paşinyandan sülh açıqlaması: Hamınızı təbrik edirəm!

Bu ərazilər Bakıya qaytarılacaq – Paşinyan açıqladı

Səlcuq Bayraqdar yenə rekord qırdı

KULT
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla