Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
22 Fevral 2019


Tez-tez şokolad yeyənlərin nəzərinə!

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İmtina edə bilmədiyimiz qidalardan biri olan şokoladın insan orqanizminə həm faydaları, həm də zərərləri var.

Şokolad E və B vitaminləri, dəmir, maqnezium, kalsium ilə olduqca zəngindir.

Milli.az-ın məlumatına görə, mütəxəssislər hər gün az miqdarda acı şokolad yeməyin qan laxtalanması və qəfil infarkt riskini azaltdığını bildirirlər.

Xüsusilə qadınların psixologiyasına müsbət təsir göstərən şokolad beyin qanaması riskini azaldır, stressi azaldaraq insana xoşbəxtlik bəxş edir (endorfin hormonunu yüksəltmək yolu ilə), qandakı şəkər miqdarını tarazlaşdırır.

Lakin bütün bunlar yalnız acı şokolada aiddir. Əksər insanların xoşladığı südlü şokolad, ağ şokolad bu faydalı xüsusiyyətlərdən məhrumdur. Belə şokoladın istehlakı orqanizmə faydadan çox ziyan vurur.

Tarix
2018.09.10 / 01:50
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Загрузка...
Digər xəbərlər

Bu tərəvəzləri bişmiş halda yeyin

Beyini 10 il tez qocaldan bəla

Şirniyyatı sevən bəzi insanlar niyə kökəlmir? – Səbəb

Döş xərçəngi bir gündə müalicə olundu - Dünyada ilk

Azərbaycanda 17 nəfərdə donuz qripi virusu aşkarlandı

Qarındakı piyləri əridən qidalar - Siyahı

Valideynlərə bu qadağa stress yaradacaq – Psixoloq etiraz etdi

Nazir iki xəstəxanaya yeni baş həkim təyin etdi

Körpələri masaj etmək vacibdirmi?

Diqqət: Bu dərman satışdan çıxarılır, ürəyə ziyandır

KULT
<>
Xəbər xətti
 
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla