Yuxarı

Damarları yağlı qidalardan qorumaq üçün nə içək?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yağlı qida və stress damarları sıradan çıxaran səbəblərdir. İnsanlar yağlı qida yedikcə damarlarının ömrünü azaldır. Sonradan isə damarları açmaq üçün çarələr axtarır.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, yeni elmi araşdırma damarları stress və zərərli qidadan yağlanmadan necə qorumağı tapmaq üçün aparılıb.

İnsanlar daha çox həyəcan, stress zamanı normadan artıq yeyir, zərərli qidalara üz tutur.

Birmingem Universitetinin alimləri sübut edib ki, yüksək yağlı qidalar beyin damarlarını da sıxır və qanın çatdırılmasını əngəlləyir. Bu zaman damarların köməyinə sovet dövrünün sevimli içkisi kakao gələ bilər. Baxmayaraq ki, o özü də kalorili qidadır, tərkibində olan flavanollar damarları stress zamanı qoruyur.

Belə ki, yağlı qidalar yeyən, stresdə olan insan çay, qəhvə yox, kakao içərsə, bu zərəri neytrallaşdıra bilər.

Flavanollar meyvə, çay, şokolad, qoz və giləmeyvələrdə olan faydalı birləşmədir. Onlar təzyiqi normallaşdırır, ürək-damar sistemini qoruyur.

Tarix
2024.11.22 / 02:06
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Bu ölkələr Bakı və İrəvanın addımını alqışladı

Bayramovla Georgiyev arasında təkbətək görüş başladı

Sülh sazişi razılaşdırıldı: Bakının əsas narahatlığı qalır

Bakı ilə sülh bizi dosta çevirməyəcək - Mirzoyan

Sülhdən sonra Bakı və İrəvan bu iddialardan geri çəkiləcək

Baş nazir Milli Məclisdə hesabat verir

Milli Məclisin iclası başladı: Baş nazir hesabat verəcək

Britaniya Azərbaycana ilk dəfə attaşe təyin etdi - Foto

Trampın xüsusi elçisi Moskvadan Bakıya gəldi - KİV

Putinin atəşkəs şərtləri: Ukrayna nələri itirəcək?

KULT
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla